Etusivu » Maapähkinä-tofuwokki
|

Maapähkinä-tofuwokki

Maapähkinä-tofuwokki valmistuu nopeasti ja vie kielen. Mausteita ja kasviksia vaihtamalla saat ruokaan helposti uutta jujua.

maapähkinä-tofuwokki

Maapähkinä-tofuwokki on maukas vegeruoka, jonka maun salaisuutena on maapähinävoista sekoitettu kastike. Sen ainekset kuuluvat keittiöni perus raaka-aineisiin.

Soijakastikkeella, chilillä ja limetinmehulla maustettu soossi on vilahdellut blogini resepteissä aiemminkin useissa eri yhteyksissä kulloiseenkin ruokaan ja tilanteeseen sopivaksi tuunattuna.

tofuwokki

Erilaiset wokit ovat kuuluneet viime aikojen ruokasuosikkeihin muun muassa siitä syystä, että tuoreiden kasvisten saatavuus näin talviaikaan on harmillisen kehno. Uunijuureksia ei tee joka päivä mieli syödä, joten pikaisesti paistettuna ja herkulliseen maustekastikkeeseen upotettuna tutuista kasvisista saa hetkessä ihan uuden makuisia.

Parsakaalin lisäksi wokkiin voi upottaa myös esimerkiksi suikaloitua porkkanaa, paprikaa tai vaikkapa pakasteherneitä. Kasviksia kannattaa paistaa vain hetki, jotta ne säilyttävät rapsakkuutensa. Lisää rousketta wokki saa maapähkinöistä, joiden määrässä ei kannata nuukailla.

Chilin määrällä voit vaikuttaa ruoan tulisuuteen, ja inkiväärin lisäksi voit hienontaa kastikkeeseen myös valkosipulia.

Psssst! Jos kaipaat arkiruokalistallesi lisää nopeita ja maukkaita wokkeja, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tofuwokki

Maapähkinä-tofuwokki

Maapähkinä-tofuwokki valmistuu nopeasti ja vie kielen. Mausteita ja kasviksia vaihtamalla saat ruokaan helposti uutta jujua.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n.300 g) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 kerää (n. 150 g) täysjyvänuudeleita
  • 1 (300 g) parsakaali
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna
  • 1 dl suolattuja maapähkinöitä

Maapähkinäkastike

  • 4 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl tummaa siirappia tai vaahterasiirappia
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl Sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl vettä

Valmistusohjeet
 

  • Paloittele tofu kuutioiksi ja paahda sitä kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes se kuivahtaa. Lisää loraus öljyä ja jatka paistamista, kunnes tofu on pinnalta rapeaa. Lisää lopuksi soijakastike. Sekoita.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen pienessä kulhossa.
  • Paloittele parsakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi, kuori tarvittaessa puumainen pinta. Kuumenna öljy pannulla ja paista parsakaalia muutama minuutti.
  • Pienennä lämpöä ja lisää nuudelit, kastike ja paistetut tofukuutiot. Sekoita joukkoon myös maapähkinät ja hienonnettu korianteri. Tarkista maku. Tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!