Etusivu » Tuorehernekeitto halloumijuustokuutioilla
|

Tuorehernekeitto halloumijuustokuutioilla

Tuorehernekeitto sopii moneen – kevyeen herkutteluun, nopeaksi arkiruoaksi tai laskiaisviikon ruokalistalle. Mikä parasta, soppa valmistuu perinteistä hernaria huomattavasti vikkelämmin.

hernekeitto pakasteherneistä

Tuorehernekeitto on aivan loistava arkiruoka. Se tehdään pakasteherneistä ja siksi se valmistuu huomattavasti nopeammin kuin perinteinen kuivatuista herneistä valmistettu rokka.

Tuorehernekeitto sopii hyvin kiireiseen arkeen sekä tietysti laskiaisviikon ruokalistalle. Sen väri on heleän vihreä ja maku perinteistä hernerokkaa raikkaampi. Soppa onkin täydellinen tarjottava aurinkoisiin kevätkeleihin.

Tuorehernekeitto: sakeutta kermasta ja perunasta

Herneiden seuraksi soppaan sujautetaan perunoita tuomaan rakenteeseen sakeutta sekä kaurakermaa tekemään mausta täyteläinen. Vartin keittelyn jälkeen ainekset ajetaan sauvasekoittimella soseeksi ja maustetaan simppelisti suolalla ja rouhaisulla mustapippuria.

Kruunaa juustolla herkuksi

Tuorehernekeitto on toki hurmaavan makuista siltään, mutta pienellä vaivalla se nousee todelliseen luksusluokkaan: Samettisen sopan kruunaavat nimittäin rapeaksi paistetut halloumijuustokuutiot. Suolainen, pinnalta rapea, sisältä mehevä juusto sekä lempeän makuinen hernekeitto ovat kerrassaan koukuttavan hyvä makupari.

Itse suosin perinteisen halloumin sijaan usein kotimaista, vuohen- ja lehmänmaidosta valmistettua Halla-juustoa. Sen koostumus on aavistuksen napakampi, mutta maku lähes kuten esikuvallaan. Jos haluat annoksen olevan täysin vegaaninen, jätä juusto simppelisti pois tai vaihda halloumijuusto rapeaksi paistettuun tofuun. Hyvää tulee niinkin.

Lisäannoksen vihervoimaa saat, kun nostat sopan pinnalle muutaman herneeverson. Näin vaatimattoman oloinen keitto kelpaa tarjottavaksi vähän fiinimmällekin aterialle.

Rapeakuorisen leivän kera keitto käy kokonaisesta ateriasta, mutta se soveltuu loistavasti myös aterian alkuruoaksi.

Kaipaatko lisää simppeleitä keittoreseptejä arkeesi? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tuorehernekeitto

Tuorehernekeitto halloumijuustokuutioilla

Tuorehernekeitto sopii moneen – kevyeen herkutteluun, nopeaksi arkiruoaksi tai laskiaisviikon ruokalistalle.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g perunoita
  • öljyä paistamiseen
  • 600 g pakasteherneitä
  • 3 dl vettä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 3/4 tl tl suolaa
  • 1/2 tl tl rouhittua mustapippuria myllystä

Halloumijuustokuutiot

  • 200 g halloumijuustoa
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
  • Kuumenna öljy kattikassa, kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja perunat. Paista vireä hetki. Lisää vesi ja herneet. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.
  • Keiton kiehuessa paista halloumijuusto. Kuutioi halloumi. Kuumenna paistinpannu ja paahda juustokuutioita, kunnes neste on haihtunut. Lisää tilkka öljyä ja paista halloumi kullan ruskeaksi.
  • Lisää kaurakerma kattilaan ja soseuta tuorehernekeitto samettiseksi. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoile tuorehernekeitto paistettujen halloumijuustokuutioiden kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!