Etusivu » Kikhernepyörykät ja helppo seesami-jogurttikastike

Kikhernepyörykät ja helppo seesami-jogurttikastike

Kikhernepyörykät mehevöitetään porkkanalla ja tarjotaan jogurttikastikkeen kera. Kikhernepyörykät ovat kauniin kullan keltaisia, vastustamattoman herkullisia ja rakenteeltaan suussa sulavan pehmeitä. 

kikhrnepyörykät

Kikhernepyörykät ovat erityisen hyvä valinta silloin, kun kaipaat pikaista, herkullista ja terveellistä purtavaa. Näitä kikhernepyöryköitä ei falafelien tapaan uppopaisteta runsaassa rasvassa, vaan ne kypsyvät nopeasti, näppärästi ja astetta kevyemmin uunissa. Siten ne myös saa kerralla lämpimänä lautaselle. Täydellistä!

Kätevyydet ja nokkeluudet sikseen, sillä parasta on kuitenkin maku. Kikhernepyöryköiden herkullinen twisti syntyy porkkanasta, jota on raastettu massan sekaan. Kauniin kullan keltaisen värin viimeistelee ripaus kurkumaa.

Kikhernepyöryköiden lisukkeena maistuu seesami-jogurttikastike. Myös raikas tsatsiki tai herkullinen tahini-jogurttikastike sopivat pyöryköiden makupariksi.

Pssst! Etsitkö lisää muhevien kasvispyöryköiden tai -pihvien ohjeita? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

porkkana-kikhernepyörykät

Kikhernepyörykät ja helppo seesami-jogurttikastike

Kikhernepyörykät mehevöitetään porkkanalla ja tarjotaan jogurttikastikkeen kera. Kikhernepyörykät ovat kauniin kullan keltaisia, vastustamattoman herkullisia ja rakenteeltaan suussa sulavan pehmeitä. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Kikhernepyörykät:

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2 rkl tahinia
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa

Seesami-jogurttikastike

  • 150 g kaurapohjaista jogurttia
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää porkkanaraaste ja jatka paistamista vielä muutama minuutti niin, että porkkana pehmenee.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Huuhdo ja valuta kikherneet. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Jauha karkeaksi seokseksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista niitä uunissa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä noin 15 minuuttia. Käännä pyörykät puolessa välissä paistoa.
  • Tarjoa kikhernepyörykät esimekiksi seesami-jogurttikastikkeen kera.

Seesami-jogurttikastike

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Mikä monitoimikone on mielestäsi paras tahnojen ja kaikkien näiden taikinoiden tekemiseen? 🙂 terv. uusi seuraaja

    1. Nämä pihvi- ja pyörykkämassat sekä tahnat ovat sen verran pehmeitä, että surahtavat vaivatta vaikka vähän heikompitehoisellakin monitoimikoneella. Tai jos et halua panostaa tilaa vievään keittiökoneeseen, sauvasekoittimen suuri monitoimiosa on sekin varsin näppärä apuväline 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!