Dukkah – huumaavan herkullinen mausteseos tekee kaikesta astetta herkumpaa

Dukkah on mausteiden moniottelija. Koukuttavan herkullinen ja pähkinäinen maustesekoitus tuo arkiruokaan hetkessä uutta jujua. Tykkään mausteista ja erityisesti Aasian sekä Lähi-idän makumaailmat ovat lähellä sydäntäni. On kuitenkin yksi mausteseos, joka omaan suuhuni on ylitse muiden: alkujaan Egyptistä kotoisin oleva pähkinäinen dukkah. Virallista ohjetta maustesekoitukselle ei ole, vaan jokainen tekee sen hieman eri tavalla. Pähkinät, siemenet…
LUE LISÄÄ Dukkah – huumaavan herkullinen mausteseos tekee kaikesta astetta herkumpaa
tortellinivuoka

Vuokaruoka – arjen apuri ja herkkusuun valinta

Vuokaruoka on arjen aatelinen monestekin syystä. Helpoimmillaan se valmistuu pilkkomalla ainekset vuokaan ja uuni hoitaa loput. Lisäksi vuokaruokaa valmistuu kerralla sen verran paljon, että sillä ratkaisee parhaassa tapauksessa seuraavankin päivän ruokapulman. Moni vuokaruoka ei ole moksiskaan pienestä huilista, vaan päin vastoin ne tuppaavat usein maistumaan ihan yhtä hyviltä seuraavana päivänä uudelleen lämmitettyinä. Kokosin alle blogin…
LUE LISÄÄ Vuokaruoka – arjen apuri ja herkkusuun valinta
soijarouhelasagne

Soijarouhelasagne – suosikkiruoka, josta tykkää koko perhe

Soijarouhelasagne on viikonloppuruokien ykkönen, josta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi. Arvostan arkiruoanlaitossa nopeutta ja helppoutta. Viikonloppuna sen sijaan on kivaa hääräillä keittiössä tovi pidempään. Soijarouhelasagne on täydellinen sunnuntaipäivän ruoka, jolla ratkaisee yleensä myös alkuviikon ruokapulmat. Tykkään tehdä lasagnea kerralla ison vuoallisen. Sen verran työläs ruoka kyseessä on, ettei sen kanssa kannata turhia nuukailla. Ja itse asiassa…
LUE LISÄÄ Soijarouhelasagne – suosikkiruoka, josta tykkää koko perhe

Beanit-nuudeliwokki

Beanit-nuudeliwokki on arjen simppeli pikaruoka, johon voi parsa- ja lehtikaalin lisäksi upottaa myös muita sesongin kasviksia tai jääkaapin tähteitä. Beanit-nuudeliwokki vei kielen ensimmäisellä haarukallisella. Eikä ihme! Rakastan erilaisia nuudeliruokia: keittoja, salaatteja sekä tietysti nopeita ja mausteisia wokkeja. Pidän erityisen paljon myös erilaisista kaaleista, soijapohjaisista kastikkeista sekä Härkiksen tekijöiden uusista Beanit-suikaleista. Tämä ruoka yhdistää kaikki edellä…
LUE LISÄÄ Beanit-nuudeliwokki

Päärynäuunipuuro – paahtuneet pähkinät ja ripaus kanelia tekevät makuelämyksestä täydellisen

Päärynäuunipuuro on leppoisien viikonloppuaamujen taattu herkku. Uunin lämmössä makeaksi paahtuneet päärynät ovat melkein kuin karkkia. Päärynäuunipuuro, kuten muutkin herkulliset uunipuurot on helppoja tehdä, sillä ainekset vain mitataan vuokaan ja annetaan uunin hoitaa työt. Lempparipuuroni hauduttelen kokonaisista kaurasuurimoista. Kaurasuurimopuuron kypsyminen vie aikansa ja usein teen sen valmiiksi jo edellisenä iltana. Hiutaleista valmistettu uunipuuro on kuitenkin pöydässä…
LUE LISÄÄ Päärynäuunipuuro – paahtuneet pähkinät ja ripaus kanelia tekevät makuelämyksestä täydellisen