Etusivu » Vegaaninen italianpata – puolen tunnin arkiruoka, joka maistuu koko perheelle
|

Vegaaninen italianpata – puolen tunnin arkiruoka, joka maistuu koko perheelle

Vegaaninen italianpata on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu näppärästi melkein yhden vuoan taktiikalla.

vegaaninen italianpata

Italianpata on ruoka, jota omassa lapsuudessani syötiin varsin usein – tosin jauhelihalla höystettynä ja suoraan pussista valmistettuna. Arjen helppo pikaruoka teki hyvin kauppansa siitäkin huolimatta, että jaksoin poimia _joka ikisen_ paprikanpalasen ruoasta ennen kuin suostuin haarukoimaan sitä lautaselta suuhuni.

Jonkin asteisessa nostalgiahuumassa yllätin itseni kokkaamalla italianpataa. Edelleen täysin toimiva arkiruoka valmistuu nimittäin vallan mainiosti myös vegaanisena versiona ja alusta alkaen itse tehtynä. Vegaaninen italianpata solahtaa sulavasti arjen parhaiden pikaruokien joukkoon sillä, aikaa valmistukseen kuluu puolisen tuntia ja tiskiä syntyy noin yhden kattilan verran.

Paprika ei edelleenkään kuulu suosikkikasvisteni joukkoon, mutta italianpataan se todellakin kuuluu. Jos haluat vedellä mutkia suoraksi, käytä tuoreen paprikan sijaan vanhaa kunnon herne-maissi-paprika -sekoitusta.

Tämän ruoan rikastin kaurajauhksella, mutta voit käyttää melkeinpä mitä tahansa jauhelihan kaltaista vegeproteiinia. Kokeile esimerkiksi härkistä, nyhtökauraa tai vaikkapa vegejauhista. Paista ne ensin pannulla rapeiksi ja lisää lopuks ruoan joukkoon.

Lisää nopeita arjen klassikoita hakusessa? Kurkkaa myös nämä reseptit:

italianpata

Vegaaninen italianpata

Vegaaninen italianpata on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (225 g ) Muru kaurajauhista
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/2 punainen paprika
  • 3 dl täysjyvärakettispagettia
  • 5 dl kasvislientä fondista
  • 1 dl maissia
  • 1 dl herneitä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paprika ja paista vielä hetki. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, mausteet ja tomaatipyree sekä rakettispagetti. Paista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  • Paista sillä välin kaurajauhis tilkassa öljyä. Mausta soijakastikkeella. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita herneet ja maissit sekä kaurajauhis kattilaan. Kuumenna. Mausta vegaaninen italianpata maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Arkiruokia kokkaa eniten ja aina valikoimassa pyörii ne samat ruoat, joten kaikki ideat tervetulleita. Kiitos ��

    1. Näinpä juuri! Helppoja arkiruokaohjeita kaipaan minäkin kaikista eniten. Kiitos itsellesi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!