Halloumi-kikhernepihvit – himohyvät falafelien sisaret tuunataan juustolla meheviksi

Halloumi-kikhernepihvit rikastetaan makoisiksi halloumijuustolla. Pannulla kullan ruskeiksi paistetut kikhernepihvit ovat pinnalta rapeita, sisältä herkullisen meheviä. Erilaiset pihvit ja pyörykät kuuluvat lempiruokieni joukkoon. Kastikkeiden, mausteiden ja erilaisten lisukkeiden avulla ateriaan saa helposti uutta jujua. Toisinaan pyöräytän pihvejä tuplasatsin ja pakastan osan odottamaan kiireisempiä päiviä. Pihvit eivät ole pakastuksesta moksiskaan. Kaveriksi vain hyvä kastike sekä raikas salaatti,…
LUE LISÄÄ Halloumi-kikhernepihvit – himohyvät falafelien sisaret tuunataan juustolla meheviksi

Härkiscurry

Härkiscurry valmistuu vartissa vain kourallisesta raaka-aineta. Tämän helpommaksi ei ruoanvalmistus voi juuri muuttua. Arjen kiireiden keskellä nopeat ja vaivattomat arkiruoat ovat kultaakin kalliimpia. Yksi tällainen ruoka on härkiscurry, joka valmistuu sillä aikaa kun riisi kypsyy. Härkiscurryyn upotin paketillisen varsiparsakaalia eli broccolinia. Kuten parhaissa arkiruoissa yleensäkin, myös tässä ohjeessa on mukavasti joustonvaraa. Broccolinin sijaan kastikkeeseen sopii…
LUE LISÄÄ Härkiscurry

Muhammara-hummus: hurmaava tahnasuosikki, joka taipuu vähällä vaivalla niin lisukkeeksi kuin kokonaiseksi ateriaksikin

Muhammara-hummus yhdistää kaksi kovaa: Lähi-idän suosikkitahna eli paprikainen muhammara ja kikherneistä surautettu hummus. Tunnustaudun tahnaihmiseksi. Oikeastaan kaikki tahnan tapaisetkin ja kastikkeita etäisesti muistuttavat kelpaavat lautaselleni. Tahnat tuovat tylsäänkin arkiateriaan hetkessä uutta hohtoa, ja niiden valmistus vie nopeimmillaan vain muutaman vaivaisen minuutin. Ja makuvaihtoehdot, ne ovat loputtomat! Erityisesti sydäntäni lähellä on kikherneistä valmistettu hummus ja sen mielikuvituksekkaat…
LUE LISÄÄ Muhammara-hummus: hurmaava tahnasuosikki, joka taipuu vähällä vaivalla niin lisukkeeksi kuin kokonaiseksi ateriaksikin

Kermainen tortellonivuoka – helpossa uuniruoassa on kermainen pestokastike ja paljon juustoa

Kermainen tortellonivuoka on ruoka, johon tykästyvät kaikki – eikä ihme! Pestolla silattu kermakastike, paksut pastanyytit ja juustokuorrute loihtivat tästä arkiruoasta herkun. Mitäpä sitä kiertelemään, rakastan tortelloneja. Noissa pullukoiksi täytetyissä pastanyyteissä on jotain käsittämättömän koukuttavaa. Pidän paljon myös kermaisista kastikkeista. Miehen suosikki puolestaan on yrttinen pestokastike. Tässä tortellonivuoassa kohtaavat nuo kaikki kolme kovaa. Ei siis ihme,…
LUE LISÄÄ Kermainen tortellonivuoka – helpossa uuniruoassa on kermainen pestokastike ja paljon juustoa