Päärynäuunipuuro – paahtuneet pähkinät ja ripaus kanelia tekevät makuelämyksestä täydellisen

Päärynäuunipuuro on leppoisien viikonloppuaamujen taattu herkku. Uunin lämmössä makeaksi paahtuneet päärynät ovat melkein kuin karkkia. Päärynäuunipuuro, kuten muutkin herkulliset uunipuurot on helppoja tehdä, sillä ainekset vain mitataan vuokaan ja annetaan uunin hoitaa työt. Lempparipuuroni hauduttelen kokonaisista kaurasuurimoista. Kaurasuurimopuuron kypsyminen vie aikansa ja usein teen sen valmiiksi jo edellisenä iltana. Hiutaleista valmistettu uunipuuro on kuitenkin pöydässä…
LUE LISÄÄ Päärynäuunipuuro – paahtuneet pähkinät ja ripaus kanelia tekevät makuelämyksestä täydellisen

Peruna-boltsivuoka – helppo arkiruoka valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla

Peruna-Boltsivuoan voi hyvällä syyllä niputta helppojen ja nopeiden arkiruokien kategoriaan. Yhden vuoan taktiikalla valmistuva vegeherkku on pöydässä reilussa puolessa tunnissa. Peruna-Boltsivuoka jatkaa tuttua teemaa: helpot ja nopeat arkiruoat. Tällä kertaa vuorossa on mainio kasvisruoka, joka valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla. Perunoista ja Boltseista pyöräytettyyn vuokaruokaan upotetaan myös ruusukaaleja ja kirsikkatomaatteja, joille uunin lämpö tekee varsin…
LUE LISÄÄ Peruna-boltsivuoka – helppo arkiruoka valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla
kurpitsa-kikhernecurry

Kurpitsa-kikhernecurry – syksyn suosikkiruoassa on sakea kastike ja roppakaupalla lämpimiä mausteita

Sakean kikhernecurryn salaisuus piilee kastikkeeseen surautetussa makeassa kurpitsassa. Syksyn ihanin ruoka tulee tässä. Viileät syysilmat ovat selkeästi tehneet tehtävänsä, sillä suu halajaa jälleen lämpimiä mausteita sekä sakeita keittoja ja kastikkeita. Pitkästä aikaa vuorossa on siis sakea currykastike, joka nojaa makumaailmassaan Intian suuntaan. Tämän curryn jekku on kastikkeeseen piilotettu kurpisasose. Kurpitsa antaa kastikkeelle ihanaa makeutta ja…
LUE LISÄÄ Kurpitsa-kikhernecurry – syksyn suosikkiruoassa on sakea kastike ja roppakaupalla lämpimiä mausteita
kurpitsa

Kurpitsapuuro – kanelilla ja kardemummalla maustettu luksuspuuro on melkein kuin kakkua söisi

Kurpitsapuuro aloittaa aamun lempeästi. Kaneli ja kardemumma tuovat makuun lämpöä. Kurpitsapuuro jos mikä sopii syksyyn. Jos lokakuu olisi kasvis, olisi se mielestäni ehdottomasti kurpitsa. Hillitön kurpitsan himo iskee joka vuosi suunnilleen samoihin aikoihin syyskuun vaihtuessa lokakuuksi. Paahdettu kurpitsakeitto on yksi lemppareistani, mutta tänä vuonna olen tehnyt kurpitsasta myös maukasta currya (siitä myöhemmin lisää) sekä tätä…
LUE LISÄÄ Kurpitsapuuro – kanelilla ja kardemummalla maustettu luksuspuuro on melkein kuin kakkua söisi