Etusivu » Perunanachot

Perunanachot

Perunanachot on astetta terveellisempi vaihtoehto tutulle nachopellille. Rapeat perunalastut saavat yllensä mausteista soijarouhe-paputäytettä, tuoretomaattisalsaa ja avokadoa.

perunanachot

Perunanachot on herkullinen ja vähän terveellisempi vegemättöruoka. Ja ihan parasta viikonloppuruokaa. Toki ruoka taipuu mainiosti myös arki-illan ilahduttajaksi.

Perunanachot: Pohja ohuista perunalastuista

Perunanachojen idea on simppeli ja tuttu perinteisestä nachopellistä. Rapeiden maissilastujen sijaan ruoan pohjan muodostavat ohuen ohuiksi leikatut perunaviipaleet, jotka paahdetaan pannulla rapeiksi.

Siivutin perunat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla. Se tekee perunoista selvää hetkessä ja lopputulos on ihanan tasalaatuinen. Tärkeää on viipaloida perunat hyvin ohuiksi, noin 3 mm paksuisiksi viipaleiksi, muuten ne eivät paahdu rapeiksi. Muista myös levittää perunaviipaleet pellille väljästi yhteen kerrokseen. Päälle sipaistaan öljyä esimerkiksi pullasudilla ja lastut maustetaan ripauksella suolaa.

Veitsellä yhtä hyvään lopputulokseen on vaikea päästä. Jos sinulta ei löydy mandoliinia tai haluat muuten vain vedellä mutkia suoriksi, voit leikata potut myös veisellä lohkoiksi. Hyvää tulee niinkin. Kurkkaa ohje, miten saat aikaiseksi maailman parhaat lohkoperunat.

perunanachot

Täytteet tekevät herkun

Paahtuneiden perunaviipaleiden päälle kootaan mieluisat herkut. Höysteitä voi muunnella maun, mieliteon ja kaapin sisällön mukaan. Meillä perunanachot kootaan yleensä mausteisesta soijarouhe-paputäytteestä, tuoretomaattisalsasta, avokadosta ja valmiista kaurafraichesta tai valmiista majoneesikastikkeesta.

Toki voit höystää ruoan juuri mieleisilläsi täytteillä. Viipaloi pinnalle pikkutomaatteja ja kruunaa annos reilulla nokareella valmista vuustokastiketta. Loistava vuustodippi löytyy esimerkiksi Frankfulin valikoimasta. Tyyli on vapaa ja ote rennon ronski.

Rakastatko nachopeltiä? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

perunanachot

Perunanachot

Perunanachot on astetta terveellisempi vaihtoehto tutulle nachopellille. Rapeat perunalastut saavat yllensä mausteista soijarouhe-paputäytettä, tuoretomaattisalsaa ja avokadoa.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 500 g perunoita yleislajike
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa

Soijarouhe-paputäyte

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 rkl tacomausteseosta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl vettä
  • 100 g maissia
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja

Tomaattisalsa pico de gallo

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 punainen chili
  • 1 ruukkua ruukkua korianteria
  • 1-2 rkl limetinmehua
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi täytteeksi esim.

  • 1 avokado
  • 1 dl kasvipohjaista creme fraichea tai esim. vegaanista juustodippiä

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen (tai 200-astetta kiertoilmalla).
  • Kuori ja leikkaa perunat ohuen ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Levitä perunaviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille väljästi yhteen kerrokseen. Käytä tarvittaessa useampaa peltiä, jotta viipaleet paahtuvat rapeiksi. Sipaise pintaan öljyä ja mausta suolalla. Paahda perunoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja rapeutuneet. Paistoaika riippuu viipaleiden paksuudesta. Ole tarkka, ohuet viipaleet palavat nopeasti!
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli, soijarouhe, juustokumina, paprikajauhe, cayennepippuri, soijakastike ja tomaattipyree. Paista pari minuuttia. Lisää vettä pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkak on aina imeytynyt soijarouheeseen.
  • Huuhdo ja valuta pavut siivilässä. Lisää pannulle pavut ja maissit. Paista hetki sekoitellen niin, että maissit sulavat. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita tai suolaa.
  • Valmista tomaattisalsa. Pilko tomaatit kahdesta neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi hedelmäliha.
  • Kokoa annos: lado perunaviipaleet pohjimmaiseksi ja lastaa päälle soijarouhe-paputäyte, tomaattisalsa ja avokadokuutiot. Viimeistele kaurafraichella tai vuustodipillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!