Etusivu » Päärynäuunipuuro – paahtuneet pähkinät ja ripaus kanelia tekevät makuelämyksestä täydellisen

Päärynäuunipuuro – paahtuneet pähkinät ja ripaus kanelia tekevät makuelämyksestä täydellisen

Päärynäuunipuuro on leppoisien viikonloppuaamujen taattu herkku. Uunin lämmössä makeaksi paahtuneet päärynät ovat melkein kuin karkkia.

päärynäuunipuuro

Päärynäuunipuuro, kuten muutkin herkulliset uunipuurot on helppoja tehdä, sillä ainekset vain mitataan vuokaan ja annetaan uunin hoitaa työt.

Lempparipuuroni hauduttelen kokonaisista kaurasuurimoista. Kaurasuurimopuuron kypsyminen vie aikansa ja usein teen sen valmiiksi jo edellisenä iltana. Hiutaleista valmistettu uunipuuro on kuitenkin pöydässä reilussa puolessa tunnissa, joten sen malttaa tehdä myös kiireettömänä viikonloppuaamuna.

Tähän uunipuuroon pilkoin pari makeaksi kypsynyttä päärynää ja tukevoitin annoksen kourallisella pekaanipähkinöitä. Ripaus kanelia ja kardemummaa loivat lämpimän mausteisen makumaailman.

Tämän uunipuuron kuva vilahteli jo aiemmin syksyllä instagramin puolella ja kiireisimmät ehtivät jo kysellä ohjeen perään. Tuolloin päärynöiden sijaan pääosaa näyttelivät omenat. Puuro oli hyvää niinkin, joskin omput tekivät puurosta aavistuksen päärynöistä valmistettua happamamman ja lisätujaus makeutusta oli mielestäni tarpeen. Päärynöistä valmistettuna puuro on sanalla sanoen täydellistä.

Päärynäuunipuuron voi nautiskella sellaisenaan, kaurajuoman tai -gurtin kanssa tai täydentää makuelämyksen esimerkiksi lusikallisella maapähkinävoita.

Psssst! Jos uunipuurot ihastuttavat, kurkkaa arkistosta myös nämä makoisat ohjeet:

päärynäuunipuuro

Päärynäuunipuuro

Päärynäuunipuuro on leppoisien viikonloppuaamujen taattu herkku. Uunin lämmössä makeaksi paahtuneet päärynät ovat melkein kuin karkkia.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pienehköä kypsää päärynää
  • 5 dl kaurajuomaa
  • 3 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 dl pähkinöitä rouhittuna esim. pekaani- tai hassel
  • 1 rkl tummaa siirappia tai esim. vaahterasiirappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pilko päärynät, säästä hieman pinnan koristeluun. Sekoita ainekset uunivuoassa (noin 15 x 20 cm). Lisää pinnalle muutama päärynäviipale.
  • Paista uunissa noin 30-40 minuuttia.
  • Tarjoile päärynäuunipuuro sellaisenaan tai esimerkiksi kaurajuoman tai -gurtin kanssa.

Lue myös nämä:

4 Comments

  1. Piti oikein tulla kurkkaamaan blogin puolelle, tämä on niin ihana resepti. Uskoisin, että myös erittäin lapsiystävällinen, koska kukapa ei tykkäisi pehmeäksi haudutetusta makeasta puurosta 🙂 Kivaa viikonloppua!

    1. Ihanaa, kun tulit moikkaamaan myös tänne blogin puolelle 🙂 Tämä on kyllä sellainen herkkupuuro, että maistuu saletisti koko perheelle 😀 Leppoisaa viikonloppua myös sinne!

  2. Mitenköhän hyvin tämä toimii uudelleen lämmitettynä, saisiko tästä aamupalaa useammalle päivälle?

    1. Toimii tosi hyvin! Koostumus hieman napakoituu ja tulee vähän enemmän kakkumainen, mutta maku ei kärsi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!