Tofunugetit
Tofunugetit on suosittujen kananugettien vegeversio. Ne valmistuvat rapeiksi uunissa ilman käryä ja rasvalla läträämistä.

Tofunugetit valmistuvat ihanan helposti. Tärkeää on kuivata tofu huolellisesti, jotta koostumus on napakka ja rapea. Siten tofunugetteja on hauska syödä sormin ja dippailla maukkaisiin maustekastikkeisiin.
Rapsakka pinta tuplapaneroinnilla
Nugettien rapean rapsakka pinta valmistuu tuplapaneroinnilla. Toisin sanoen, kasta tofupalat ensin vehnäjauho-vesiseokseen ja pyöräytä sitten japanilaisissa panko-korppujauhoissa. Pankojauhot ovat rakenteeltaan karkeampia sekä kooltaan suurempia kuin tavalliset korppujauhot. Juuri siksi panerointipinnasta tulee ilmava, kevyt ja herkullisen rapea.
Panko-korppujauhoja löydät yleensä kaupan Aasia-osastolta. Niitä kannattaa napata pussi mukaan muutoinkin, sillä ne sopivat moneen. Ripauta pankojauhoja esimerkiksi kaalilaatikon pinnalle ja saat superherkun lopputuloksen.

Mausteita säästelemättä
Mausteissa ei kannata nuukailla, jotta lopputulos ei jää valjuksi. Käytä valmiiksi marinoitua tofua ja ripottele mausteita surutta myös molempiin panerointikerroksiin – siis sekä vehnä- että korppujauhojen joukkoon. Näin paksu kuorrute on sekä rapea että maukas.
Tofunugetit on parasta sormisyötävää!
Tofunugetit ovat parasta sormin syötynä. Ja sormin syötynä ne uppoavat varmimmin myös perheen pienimmille.
Tarjoa kaverina vaikkapa lohkoperunoita ja pyöräytä dipiksi vaikka maukas majoneesikastike. Sekoita kaksi osaa paksua gurttia ja yksi osa majoeesia ja mausta seos esimerkiksi valkosipulilla tai chilikastikkeella. NAM!
Kokeile tofunugetteja myös tortillojen ja tacojen välissä.
Lisää hauskaa ja herkullista ruokaa etsimässä? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Tofunugetit
Raaka-aineet
- 300 g marinoitua tofua
Vehnäjauhoseos
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl cayennepippuria
- 1/2 tl sipulijauhetta
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl vettä
Pankojauhoseos
- n. 1 dl pankojauhoja
- 1/4 tl cayennepippuria
- 1/2 tl sipulijauhetta
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot ja mausteet. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää vettä tarvittaessa. Koostumuksen tulisi olla juokseva, mutta kuitenkin en verran jähmeä, että se tarttuu hyvin tofun pintaan.
- Sekoita pankojauhot ja mausteet toisessa kulhossa tai laakealla lautasella.
- Viipaloi tofu noin 1,5 cm viipaleiksi. Kuivaa tofun pinta huolella. Leikkaa sormen paksuisiksi puikoiksi.
- Kasta tofupuikot ensin vehnäjauho-vesiseoksessa ja pyöräytä sitten pankojauhoissa. Asettele tofunugetit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
- Paahda tofunugetteja 15 minuuttia, käännä ja paista toiset 15 minuuttia.
- Tarjoa tofunugetit esimerkiksi valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen kanssa.