Etusivu » Tempenugetit

Tempenugetit

Tempenugetit maistuvat chilin ystävälle. Korealainen chilitahna eli gochujang maustaa sekä nugetit että kaverina tarjottavan dippikastikkeen.

vegaaniset nugetit

Tempenugetit ovat helppo tehdä, mutta hieman aikaa vieviä. Tosin aikaa kuluu lähinnä tempen marinoitumiseen, muutoin valmistus on verrattain mutkatonta. Joskus olen tehnyt näitä hieman kiireessä ja oikaissut marinoitumisajassa. Tällöin lopputulos on ollut ihan kelvollinen, mutta maku jäänyt pikkuisen valjuksi. Fiksu siis ennakoi ja laittaa tempen marinoitumaan vaikka jo edellisenä iltana. 

Nugettien rapea pinta syntyy pyörittelemällä marinoidut tempeviipaleet ensin maissitärkkelyksessä, sitten vielä uudelleen marinadissa ja lopuksi pankojauhoissa. Ennen uuniin nostoa pinnalle voi lorauttaa vielä hiukan öljyä. Koska uuneissa on eroja, kannattaa nugettien paahtumista tarkkailla. Itse olen paahtanut nugetteja noin 20 minuuttia ja kääntänyt ne puolessa välissä.

Nugettien kanssa suosittelen tarjoamaan gochujang-tahnan maustamaa dippikastiketta, sillä ilman soossia nugetit ovat hieman kuivaa syötävää. Chilin määrää voi säädellä omaan makuun sopivaksi. Omaan suosikkidippiini sekoitan aina kasvipohjaista ranskankermaa tai gurttia sekä hieman majoneesia. 

Jos kaipaat lisää inspiraatiota nugettien valmistukseen, kurkkaa myös tofunugettien ohje. Tao jos kaipaat lisää vinkkejä tempekokkailuihin, tee tätä munakoiso-tempepaistosta.

Gochujang-purkin pohjat kannattaa upottaa näihin ruokiin:

tempenugetit
tempenugetit

Tempenugetit

Tempenugetit maistuvat chilin ystävälle. Korealainen chilitahna eli gochujang maustaa sekä nugetit että kaverina tarjottavan dippikastikkeen.

Raaka-aineet
  

  • 250 g tempeä
  • n. 1/2 dl maissitärkkelystä Maizena
  • n. 1 1/2 dl pankojauhoja
  • 1-2 rkl öljyä

Marinadi

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl fariinisokeria
  • 1-2 rkl vettä

Kastike

  • 150 g kaurafraichea
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1-2 rkl gochujang-chilitahnaa

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa tempe sormenpaksuisiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset. Lisää vettä sen verran, että koostumus on juokseva, mutta tahnamainen. Laita tempe marinoitumaan noin tunniksi.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa maissitärkkelys yhdelle laakealle lautaselle ja pankojauhot toiselle. Valuta tempe marinadista. Pyöräytä tempeviipaleet ensin kauttaaltaan maissitärkkelyksessä. Kasta sitten vielä marinadiin ja valuta ylimääräinen marinadi pois. Pyöräytä lopuksi pankojauhoissa ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota pintaan hieman öljyä. 
  • Paista tempenugetteja noin 10 minuuttia, käännä ja paista vielä toiset 10 minuuttia, kunnes pinta on rapeutunut ja paahtunut. 
  • Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa tempenugettien kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!