Etusivu » Paneroitu tofu ja teriyakikastike

Paneroitu tofu ja teriyakikastike

Paneroitu tofu on huikea herkku, jonka salaisuus on tuplapanerointi. Itse tehty teriyakikastike nostaa aterian luksusluokkaan.

paneroitua tofua, riisiä ja teriyakikastiketta

Kun hoksasin, että paneroidut tofupihvit on vaivatonta ja kärytötä kypsentää pannulla paistamisen sijaan uunissa, on meillä herkuteltu seesamipaneroiduilla tofupihveillä jo useampaan otteeseen. Tässä omat vinkkini panerointiin ja aasialaivivahteisten tofupihvien sekä teriyakikastikkeen ohje.

Tupalpanerointi takaa rapeuden

Superrapeiden tofupihvien salaisuus on tuplapanerointi. Toisin sanoen, pyörittele tofuviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Jos haluat panostaa, vaihda tavalliset korppujauhot japanilaisiin panko-korppujauhoihin. Niiden hiutaleet ovat suuria ja ilmavia. Siksi kuorrutuksestakin tulee rapeampi ja maukkaampi kuin perinteisiä, hienojakoisia korppujauhoja käytettäessä. Pankojauhoja löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen aasiahyllystä.

Lisätwistiä ja makua kuorruteeseen saat seesaminsiemenillä. Mustat seesaminsiemenet ovat toki hurjan kauniita ja näyttäviä, mutta perinteisillä vaaleillakin pärjää mainiosti.

Älä unohda mausteita!

Toinen vinkki maukkaaseen panerointiin on huolellinen maustaminen. Marinoi tofu ja ripottele mausteita myös jokaiseen panerointikerrokseen – siis sekä vehnä- ja pankojauhojen että kananmunan joukkoon. Näin paksu leivitys on sekä rapea että maukas!

Paneroidut tofupihvit voi paistaa perinteiseen tapaan pannulla reilussa määrässä öljyä, mutta ne kypsyvät maukkaasti, käryttömästi sekä huomattavasti kevyemmin ja vaivattomammin myös uunissa. Käännä pihvit paiston puolessa välissä ja tarkkaile loppuvaiheessa, ettei pinta ennätä kärventymään.

Itse tehty teriyakikastike viimeistelee kokonaisuuden

Viimeistele ateria itse tehdyllä teriyakikastikkeella. Kun mausteita on joka kerroksessa, välissä ja vielä päälläkin, ei maku taatusti jää valjuksi.

Teriyakikastike on nopeinta ostaa kaupasta valmiina, mutta vaivatta se valmistuu myös alusta alkaen itse tehden. Mittaa vain ainekset kattilaan ja anna kastikkeen porista tovi, kunnes se hieman sakeutuu. Valmista tuli!

Pssst! Paneroitujen tofupihvien kanssa maistuu keitetty riisi, edamamepavut sekä muut maukkaat härpäkkeet, mutta mainio lisä lautaselle on myös Vappu Pimiän ohjeella valmistettu kukkakaali-kurkkusalaatti.

Kaipaatko vegaanista versiota? Kurkkaa blogin arkistosta myös rapeat tofunugetit

seesamipaneroitua tofua, riisiä ja teriyakikastiketta

Paneroitu tofu ja teriyakikastike

Paneroitu tofu on huikea herkku, jonka salaisuus on tuplapanerointi. Itse tehty teriyakikastike nostaa aterian luksusluokkaan.
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 30 minutes
Marinointi 30 minutes
Aika yhteensä 1 hour 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

Paneroitu tofu:

  • 1 pkt (300 g) tofua marinoimaton
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä vaaleita ja/tai mustia
  • 1/2 dl panko-korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl chilijauhetta

Teriyakikastike:

  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl miriniä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vettä

Tarjoiluun:

  • keitettyä riisiä
  • keitettyjä edamamepapuja
  • korianteria hienonnettuna
  • kevätsipulia ohueksi suikaloituna

Valmistusohjeet
 

  • Aloita tofusta. Sekoita keskenään marinadiainekset eli soijakastike, seesamiöljy, riisiviinietikka ja siirappi sekä hienonnettu valkosipulinkynsi ja raastettu inkivääri. Viipaloi tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, aseta viipaleet laakeaan vuokaan ja levitä marinadi pintaan. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Ota kolme laakeaa astiaa. Mittaa yhteen seesaminsiemenet ja pankojauhot, toiseen vehnäjauhot ja riko kolmanteen kananmuna. Sekoita jokaiseen astiaan saman verran suolaa, chiliä sekä valkosipulijauhetta.
  • Pyörittele marinoituneet tofuviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi seesaminsiemen-pankokorppujauhoseoksessa ja aseta tofupihvit sitten leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda uunissa noin 15-20 minuuttia. Käännä pihvit puolessa välissä paistoa.
  • Tee teriyakikastike. Kuumenna seesamiöljy kattilassa, paista valkosipulia ja inkivääriä minuutin verran, lisää sitten muut aineet, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoitellen noin vartin verran, kunnes kastike hieman sakenee.
  • Tarjoa paneroidut tofupihvit keitetyn riisin, edamamepapujen, tuoreen korianterin, kesäsipulin sekä teriyakikastikkeen kanssa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!