Etusivu » Texmex-linssikeitto
|

Texmex-linssikeitto

Texmex-linssikeitto on helppo, hauska ja herkullinen arkiruoka. Tee tätä, kun kaipaat arkiaterialle ripauksen perjantai-illan tunnelmaa.

texmex-linssikeitto

Linssikeitto on helppoudessaan, edullisuudessaan ja monipuolisuudessaan voittamaton. Arjen ruokarumbaan sopii tämäkin texmex-linssikeitto, joka on samaan aikaan lempeä, tuhti ja herkullisen mausteinen. Keiton tulisuutta voi lisätä ja makumaailmaa muunnella – näin yksi resepti taipuu moneksi ruoaksi.

Keiton makumaailmassa on texmex-henkeä, sen takaavat liemen tomaattisuus sekä mausteina käytetyt oregano, tacomauste sekä ripaus juustokuminaa ja savupaprikaa. Pinnalle voi lisätä höysteitä, jotka ovat texmex-pöydästä tuttuja suosikkeja: avokadoa, kaurafraichea, tuoretta chiliä ja korianteria. Chiliviipaleet voi toki jättää pois, jos pöydässä istuu chilikriitikoita, mutta omaan suuhuni tuoreen chilin puraisu tuntui oikein piristävältä.

Hauskuutta aterialle tuovat nachot, joilla soppa kauhotaan parempiin suihin. Keiton koostumus kannattaakin pitää melko paksuna, jotta syöminen sujuisi siistimmin.

texmex-linssikeitto

Jos ruoalla ei ole kiire, voi texmex-linssikeitto hautua pidempääkin, mutta jo puolessa tunnissakin keitosta tulee makumaailmaltaan vivahteikas. Kannattaa huomioida, että mausteet ja tulisuus korostuvat, jos teet keiton etukäteen tai haudutat sitä pitkään. Maistele siis soppaa ja säädä makua tarvittaessa ennen tarjoilua. Erityisesti sopan päälle lisätty nokare kaurafraichea taittaa keiton mausteisuutta ja tekee siitä astetta lempeämmän.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä maukkaat linssikeittoreseptit:

texmex-linssikeitto

Texmex-linssikeitto

Texmex-linssikeitto on helppo, hauska ja herkullinen arkiruoka. Tee tätä, kun kaipaat arkiaterialle ripauksen perjantai-illan tunnelmaa. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl punaisia linssejä kuivattuja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl taco-mausteseosta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 6-7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 100 g maissia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua

Lisäksi

  • 1 dl kaurafraichea
  • 1 avokado
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 1/2 punainen chili
  • 1 pss (180 g) nachoja

Valmistusohjeet
 

  • Huuhtele linssit siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat puolen sentin viipaleiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja porkkanat. Paista 2 minuuttia. Lisää kuivamausteet ja tomaattipyree ja jatka paistamista vielä toiset 2 minuuttia.
  • Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja linssit. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla n. 15 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää pakastemaissi ja suola. Keitä vielä 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla.
  • Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Viipaloi chili ja hienonna korianteri.
  • Annostele texmex-linssikeitto kulhoihin ja lisää päälle kaurafraichea, avokadokuutioita, tuoretta korianteria ja chiliviipaleita. Nauti nachojen kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!