Etusivu » Paputacot

Paputacot

Paputacot tuovat vaihtelua tortillapäivään. Pienten tortillalättyjen väliin lastataan muhevaa paputäytettä, avokadoa ja raikasta kaalisalaattia.

paputacot

Paputacot jos mitkä saavat hymyn huulille niin arkena kuin viikonloppunakin. Tacot valmistuvat vaivatta ja mikä parasta, kokkaillessa voi vetää ronskisti mutkat suoriksi ja hyödyntää kaupan valmiita tacomarinadeja. Itse olen ihastunut Santa Marian valikoimassa oleviin uusiin taco-maustetahnoihin, joissa on muhkea chilin potku. Vaikka pakettiin painettu ”beef” ja ”chicken” tosin antaisikin olettaa, tuotteet ovat vegaanisia ja sopivat erinomaisesti myös papujen tai vaikkapa nyhtökauran maustamiseen.

Täytettä tulee ohjeen mukaan valmistettuna melko runsaasti. Aivan kaikkea ei tarvitse ahtaa lättyjen väliin, vaan tähteet voi vallan mainiosti nautiskella seuraavana päivänä esimerkiksi riisin kera. 

Avokadotahna tekee mausta pehmeän ja limetillä silattu kaalisalaatti mukavan raikkaan. Lisämakua ja täyteläisyyttä voi tacoihin tuoda myös töräyksellä valmista majoneesikastiketta. 

Valitse kaupasta pieniä tortilloja suurten vehnälättyjen sijaan. Tacoja ei ole tarkoitus kääriä rullalle perinteisten tortillojen tapaan, vaan tacot tarjotaan aina puoliksi taitettuna. Taco pysyy haukatessa suorassa, pää kääntyy kallelleen haukatessa. Näin täytteen pysyvät siististi lätyn välissä.

Jos taco- ja texmexhammasta kolottaa, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tacot paputäytteellä
paputacot

Paputacot

Paputacot tuovat vaihtelua tortillapäivään. Pienten tortillalättyjen väliin lastataan muhevaa paputäytettä, avokadoa ja raikasta kaalisalaattia.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 35 mins
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 8 pientä tortillaa
  • 1/2 ruukku ruukku korianteria
  • valmista majoneesikastiketta

Paputäyte

  • 1 sipuli
  • 2 tlk (à 230 g) mustapapuja
  • 1 ps valmista taco-maustetahnaa esim. Santa Maria
  • 1/2 dl vettä
  • öljyä paistamiseen

Kaalisalaatti

  • n. 300 g valkokaalia
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1/2 ruukku ruukku korianteria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Avokadotahna

  • 2 avokadoa
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 vihreä chili
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuen ohueksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Hienonna korianteri. Sekoita kaalisuikaleet, porkkanaraaste, korianteri, öljy sekä suola ja sokeri kulhossa ja puristele käsien välissä pehmoisaksi ja meheväksi. 
  • Paputäyte: Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli. Lisää pavut, taco-maustetahna ja vesi. Kuumenna ja anna muhia muutama minuutti. Painele seos karkeaksi esimerkiksi perunasurvimella.
  • Avokadotahna: Halkaise avokadot, poista kivi ja muhenna hedelmäliha. Hienonna chili. Sekoita avokado, chili, limetinmehu ja suola. 
  • Paputacot: Paahda tortillaletut kuivalla, kuumalla pannulla. Kokoa paputacot. Levitä pohjalle paputäytettä. Lisää kaalisalaattia, avokadotahnaa ja tuoretta korianteria. Viimeistele halutessasi majoneesilla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!