Etusivu » Nyhtökaura-nuudelisalaatti
|

Nyhtökaura-nuudelisalaatti

Nyhtökaura-nuudelisalaatti on yhtä aikaa ruokaisa ja ihanan raikas. Tähän tulee himo!

nyhtökaura-nuudelisalaatti

Nyhtökaura-nuudelisalaatti päätyi ruokalistalle pitkästä pitkästä aikaa. Jokunen vuosi sitten nuudelisalaatti oli meillä lähes aina vastaus kysymykseen ”mitä tänään syötäisiin?” Viime aikoina nuudelisalaattia on tullut tehtyä vain harvakseltaan ja ehkä juuri siksi se maistuikin niin ihanalta.

Itse syön nuudelisalaattia erityisesti keväisin, kun mieli tekee jotain raikasta ja kepeää, mutta silti riittävän ruokaisaa.

Teen nuudelisalaatin usein fiilispohjalta, aineksia sesongin, mieliteon ja kaapin sisällön mukaan tuunaten. Perusperiaate on kuitenkin aina sama: tarvitaan nuudeleita, jotain proteiinipitoista, ronskisti kasviksia sekä hykerryttävän hyvä kastike, joka sitoo ainekset kokonaisuudeksi. Tuoreita yrttejä saa olla paljon ja päällä vielä ihanasti rouskuvia pähkinöitä.

Nyhtökaura-nuudelisalaatti: Nuudelit muodostavat salaatin pohjan

Nuudelisalaatin pohjan muodostavat tietysti nuudelit, eikä nyhtökaura-nuudelisalaatti ole tästä poikkeus. Itse suosin riisinuudeleita, yleensä leveitä sellaisia, mutta toisinaan käytän myös ohuita riisivermisellejä.

Nuudeleiden kypsennys kannattaa tarkistaa aina pakkauksen kyljestä, se vaihtelee riippuen mitä nuudeleita käytät. Kypsät nuudelit kannattaa viilentää salaattia varten huuhtelemalla ne siivilässä kylmän veden alla. Näin kypsyminen lakkaa ja nuudelit pysyvät myös irtonaisina. Valuta nuudelit huolellisesti, jotta salaatista ei tule vetinen!

Ronskisti kasviksia

Kasviksia nuudelisalaattiin saa silputa reilusti niin, että puoli kiloa täyttyy aivan huomaamatta. Tämä nyhtökaura-nuudelisalaatti saa raikkautta kevään aurinkohedelmästä, appelsiinista. Mukaan sujautetaan edamamepapuja sekä porkkanaa, josta saa erityisen hauskaa syötävää, kun sen suikaloi julienneraastimella ohuiksi, nuudelinkaltaisiksi suikaleiksi. Jos julienneraastinta ei löydy keittiösi tarvikelaatikosta, kuorimaveitsi ajaa saman asian.

Tuoreet yrtit tuovat salaattiin makua ja raikkautta. Suosin usein korianteria, mutta tämän salaatin makumaailmaan sopii loistavasti myös tuore minttu. Valitse tuuhea puska, jotta saat salaattiin maksimaalisesti makua.

Potkua proteiinista

Nuudelisalaatista tulee riittävän ruokaisa, kun mukaan sekoittaa jotain proteiinipitoista. Omasta mielestäni nyhtökaura ja härkis toimivat nuudelisalaateissa ehkä parhaiten. Ja myös niiden käyttö on todella helppoa.

Tähän nuudelisalaattiin valitsin chili-inkivääri -makuista Delikauraa, jonka paistoin pikaisesti pannulla. Ei haittaa, vaikka rakenne jäisikin hieman kuivahkoksi. Salaatissa se imaisee kaikki ihanat maut itseensä ja siitä tulee juuri sopivan mehevää.

Kastike niputtaa ainekset yhteen

Nuudelisalaatin makukirjon täydentää kastike, joka sitoo ainekset yhteen ja tekee koostumuksesta ihanan mehevän. Kastike sekoitetaan simppelisti soijakastikkeesta, riisiviinietikasta, inkivääristä sekä vaahterasiirapista. Maku on yhtä aikaa raikas, hieman makea ja juuri sopivan suolainen.

Nyhtökaura-nuudelisalaatti: Pähkinöistä viime silaus

Rrrrakastan erilaisia pähkinöitä ja lisään niitä lähes ruokaan kuin ruokaan. Eikä nuudelisalaatti ole tästä poikkeus. Kourallinen suola- tai cashewpähkinöitä sopii salaattiin loistavasti, mutta pinnalle voi halutessaan ripauttaa myös seesaminsiemeniä.

Pannulla paahdettuina siemenet ja pähkinät saavat herkullista, syvää makua. Kannattaa kokeilla.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä maukkaat ja ruokaisat nuudelisalaattireseptit:

nyhtökaura-nuudelisalaatti
nyhtökaura-nuudelisalaatti

Nyhtökaura-nuudelisalaatti

Nyhtökaura-nuudelisalaatti on yhtä aikaa ruokaisa ja ihanan raikas. Tähän tulee himo!
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Pastat ja nuudelit, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 150 g leveitä riisinuudeleita
  • 1 pkt (250 g) Deli nyhtökauraa chili-inkivääri
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 200 g edamamepapuja
  • 3 appelsiinia
  • 2 porkkanaa
  • 1 ruukku minttua

Kastike

  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 rkl inkivääriä raastettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele siivilässä kylmässä vedessä ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Murustele nyhtökaura ja paista sitä öljytilkassa muutama minuutti. Siirrä syrjään jäähtymään.
  • Keitä edamamepapuja muutama minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä.
  • Kuori porkkanat ja suikaloi ne julienne raastimella tai kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi. Kuori appelsiinit ja leikkaa kalvottomiksi. Hienonna minttu.
  • Sekoita kastikeainekset yhteen.
  • Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa ja kääntele varovasti sekaisin. Tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!