Etusivu » Nachogratiini

Nachogratiini

Nachogratiini mukailee suositun nachopellin makumaailmaa. On texmex-ruoista tuttuja höysteitä, rapeita maissilastuja sekä venyväksi sulanutta juustoa. 

nachogratiini

Nachogratiini on kuin suosittu nachopelti, vain järjestys on hieman nurinkurinen. Mehevä tomaattikastike piilottelee vuoan pohjalla, nachot ja juusto paahtuvat pinnalla rapsakoiksi.

Uunista tulleen nachogratiinin päälle laitetaan loput herkut: avokadoa, kirsikkatomaatteja tai tuoretomaattisalsaa sekä iso kasa tuoreita yrttejä. Punasipulia ja chiliäkin voi silputa mukaan eikä ainakaan kaurafraichea kannata unohtaa!

Maustamisessa pääsee helpolla, kun sekoitat joukkoon pussin valmista tacomaustetta sekä paketin valmiiksi maustettua nyhtökauraa tai härkistä. Käyttämäni tacomauste oli tulisuusasteeltaan mieto, joten töräytin lisäpotkua chilikastikkeesta. Kastiketta kannattaakin maistella, sillä maustesekoituksissa on eroja. Ja onneksi on, sillä poimimalla ostoskoriin suosikkimaustesekotuksen, saa ruokaan helposti uutta jujua, menoa ja meininkiä.

Valitse juustoksi oma lempparisi tai vaihda vaikka vegaaniseen vastineeseen ja ripottele sitä nuukailematta vuoan pinnalle. Nachogratiini on valmis, kun juusto on sopivasti sulanut.

Jos kaipaat viikonloppuihisi lisää texmex-herkkuja, kurkkaa blogin arkistosta ainakin nämä reseptit:

nachogratiini

Nachogratiini

Nachogratiini mukailee suositun nachopellin makumaailmaa. On texmex-ruoista tuttuja höysteitä, rapeita maissilastuja sekä venyväksi sulanutta juustoa. 
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 pss (28 g) taco-mausteseosta
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta tai esim. chilijauhetta maun mukaan
  • 100 g maissia
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (tomato) tai härkistä (texmex)
  • 150 g nachoja
  • 1-2 dl juustoraastetta

Lisäksi:

  • 250 g kirsikkatomaatteja kuutioituna
  • 1 avokado kuutioituna
  • 1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
  • tuoretta korianteria hienonnettuna
  • kaurafraichea tai turkkilaista gurttia

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikasta siemenkota. Kuutioi.
  • Kuullota sipuleita muutama minuutti, lisää paprikat ja paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna muhia hissukseen noin 15 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon pavut, maissit ja nyhtökaura (tai härkis) sekä taco-mausteseos. Mausta maun mukaan chilillä. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka vettä.
  • Kaada kastike laakeaan uunivuokaan. Lisää päälle nachot ja juustoraaste. Paahda uunissa noin 10 minuuttia.
  • Viimeistele nachogratiini lisäämällä päälle loput höysteet ja nauti heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!