Tofu-nuudeliwokki hoisin-kastikkeella

Tofu-nuudeliwokki pelastaa kiireisen arjen ruokapulman. Hoisin-kastikkeesta ja maapähkinävoista sekoitettu kastike tuo ruokaisaan nuudeliwokkiin hetkessä rutkasti makua. Tofu-nuudeliwokki silataan hoisin-kastikkeella. Hoisin-kastike on paksu kiinalainen maustekastike, joka on valmistettu fermentoiduista soijapavuista sekä mausteista. Itse miellän sen eräänlaiseksi kiinalaiseksi vastineeksi japanilaiselle teriyakikastikkeelle. Tykkään yhdistää hoisin-kastikkeeseen maapähkinävoita, jonka täyteläisyys pehmentää mukavasti hoisin-kastikkeen makeansuolaista aromia. Hoisinia voi tarjota kastikkeena sellaisenaan….
LUE LISÄÄ Tofu-nuudeliwokki hoisin-kastikkeella
vegaaniset rahkaletut

Vegaaniset rahkaletut

Vegaaniset rahkaletut muhevoituvat banaanilla. Pikkupannarit valmistuvat suit sait sukkelaan ja maistuvat herkuilta hillon ja kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Vegaaniset rahkaletut päätyivät ruokalistalle heti, kun bongasin ohjeen Vege.it -blogista. Vesi herahti kielelle ja rahkalettuja oli pakko päästä heti testaamaan. Muhensin lettutaikinan joukkoon yhden banaanin ja vaihdoin maustamattoman soijarahkan Alpron uuteen vaniljaiseen versioon. Ruokaisat rahkaletut nautiskeltiin meillä marjahillon kera….
LUE LISÄÄ Vegaaniset rahkaletut
varhaiskaali-nuudelisalaatti

Varhaiskaali-nuudelisalaatti

Varhaiskaali-nuudelisalaatti on alkukesän suosikkiruoka. Yhtä aikaa rapea, raikas ja ruokaisa salaatti hurmaa vaativammankin herkkusuun. Varmasti lähes jokaisessa perheessä on ainakin yksi ruoka, jota tehdään silloin, kun ei kummempiin nokkeluuksiin taivu. Meillä se on nuudelisalaatti. Tosin tämä varhaiskaalilla mehevöitetty nuudelisalaatti on sen verran herkullinen, että sitä on joka tapauksessa tehtävä aina, kun ensimmäiset mehevät kaalinpäät ilmestyvät…
LUE LISÄÄ Varhaiskaali-nuudelisalaatti

Paahdettu paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto on herkullinen kasvissosekeitto, josta sekaan surautettu maapähkinävoi tekee pehmeän täyteläisen. Paahdettu paprikakeitto on yksi tämän hetken suosikkiruoistani. Paprikoiden paahtamista lukuunottamatta keitto on helppo ja nopea valmistaa. Paprikat ovat parhaimmillaan, kun ne malttaa paahtaa uunissa reilusti mustiksi. Paahtuneet paprikat tuovat ruokaan paitsi herkullista makua, mutta myös kuoret irtoavat helpoiten mustiksi hiiltyneistä paprikoista. Sulje paahtuneet…
LUE LISÄÄ Paahdettu paprikakeitto