Nopea ruoka x 7 – parhaat ohjeet arjen avuksi
Nopea ruoka, joka myös maistuu hyvältä? Onnistuu! Tässä blogini seitsemän parasta. Vartissa valmis on toisinaan arkiruoan tärkein vaade. Mausta ei silti tarvitse tinkiä hitustakaan. Nippu nopeita arkiruokareseptejä on hyvä pitää takataskussa valmiina niitä päiviä varten, kun vatsa kurnii ruokaa, mutta pää ei keksi mitä sitä oikein söisi. Tässä seitsemän nopeaa ruokaa blogin arkistoista, ole hyvä!…
Paneroitu tofu ja teriyakikastike
Paneroitu tofu on huikea herkku, jonka salaisuus on tuplapanerointi. Itse tehty teriyakikastike nostaa aterian luksusluokkaan. Kun hoksasin, että paneroidut tofupihvit on vaivatonta ja kärytötä kypsentää pannulla paistamisen sijaan uunissa, on meillä herkuteltu seesamipaneroiduilla tofupihveillä jo useampaan otteeseen. Tässä omat vinkkini panerointiin ja aasialaivivahteisten tofupihvien sekä teriyakikastikkeen ohje. Tupalpanerointi takaa rapeuden Superrapeiden tofupihvien salaisuus on tuplapanerointi….
Vegaaninen mutakakku vadelmilla ja lakritsilla
Vegaaninen mutakakku on suklaan ystävän suosikki. Vegaaninen mutakakku on helppo tehdä ja se valmistuu keittiön perusraaka-aineista. Ripaus lakritsia tuo makuun uutta jujua. Minulla on muutama luottokakkuohje, joihin turvaudun aina, kun haluan onnistua takuuvarmasti ja hurmata vaativammankin herkkusuun. Yksi näistä kakuista on vegaaninen mutakakku itse tehdyn jäätelön kera. Tällä yhdistelmällä on vaikea, oikeastaan mahdotonta mennä vikaan….
Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti
Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti on kerännyt kehuja ja ylistyksiä. Rapea, rouskuva ja raikas salaatti on herkullista vaihtelua perinteiselle salaatti-kurkku-tomaatti -lisukesalaatille.
Tabbouleh halloumilla ja vesimelonilla + tsatsiki
Tabbouleh on täydellinen kesäpäivän lounas. Vesimeloni ja halloumijuusto tuovat Lähi-idän suosikkisalaattiin uutta menoa ja meininkiä. Tabbouleh on klassinen libanonilainen salaatti, joka tarjotaan tyypillisesti osana meze-pöytää sekä muiden ruokien lisukkeena. Oikeaoppisesti tabboulehiin käytetään bulguria. Minä korvasin bulgurin kvinoalla, höystin tabbouleh-salaatin astetta ruokaisammaksi vesimelonilla sekä rapeaksi paistetulla halloumijuustolla. Koko komeuden kruunasin tsatsikilla. Näin raikas lisukesalaatti taipui hetkessä…