Marokkolainen zaalouk-salaatti eli paahdettu munakoiso-tomaattisalaatti

Kun kaipaat vaihtelua salaattipöytään tai kasvislisukkeisiin, zaalouk-salaatti on loistava vaihtoehto. Kun ekaa kertaa maistoin zaalouk-salaattia, hämmästelin miten vain kourallisesta raaka-aineita voi syntyä jotain niin käsittämättömän herkullista. Zaalouk-salaatti on kaikessa yksinkertaisuudessaan pehmeiksi paahtuneista munakoisoista, meheviksi muhineista tomaateista sekä mausteista ja tuoreista yrteistä valmistettu salaatti. Tai pikemminkin miellän zaaloukin eräänlaiseksi tahnaksi, dipiksi tai kastikkeeksi, sillä sen pehmeä…
LUE LISÄÄ Marokkolainen zaalouk-salaatti eli paahdettu munakoiso-tomaattisalaatti
vegaaniset pinaattipasteijat

Vegaaniset pinaattipasteijat

Vegaaniset pinaattipasteijat voittavat kaupan valmiit mennen tullen. Vegaanisten pasteijoiden sisältä paljastuu pähkinäinen pinaatti-tuore”juusto”täyte.  Vegaaniset pinaattipasteijat on helppo tehdä. Kädet saa upottaa taikinaan juuri sen verran, että kovin leivontainto talttuu, mutta mikään jauhopeukalo ei tosiaan tarvitse olla. Pasteijataikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Melko iisiä siis. Lopputuloksena on mukavan kimmoisa taikina, josta on helppo kaulita tasainen levy…
LUE LISÄÄ Vegaaniset pinaattipasteijat

Tofu-nuudeliwokki hoisin-kastikkeella

Tofu-nuudeliwokki pelastaa kiireisen arjen ruokapulman. Hoisin-kastikkeesta ja maapähkinävoista sekoitettu kastike tuo ruokaisaan nuudeliwokkiin hetkessä rutkasti makua. Tofu-nuudeliwokki silataan hoisin-kastikkeella. Hoisin-kastike on paksu kiinalainen maustekastike, joka on valmistettu fermentoiduista soijapavuista sekä mausteista. Itse miellän sen eräänlaiseksi kiinalaiseksi vastineeksi japanilaiselle teriyakikastikkeelle. Tykkään yhdistää hoisin-kastikkeeseen maapähkinävoita, jonka täyteläisyys pehmentää mukavasti hoisin-kastikkeen makeansuolaista aromia. Hoisinia voi tarjota kastikkeena sellaisenaan….
LUE LISÄÄ Tofu-nuudeliwokki hoisin-kastikkeella
vegaaniset rahkaletut

Vegaaniset rahkaletut

Vegaaniset rahkaletut muhevoituvat banaanilla. Pikkupannarit valmistuvat suit sait sukkelaan ja maistuvat herkuilta hillon ja kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Vegaaniset rahkaletut päätyivät ruokalistalle heti, kun bongasin ohjeen Vege.it -blogista. Vesi herahti kielelle ja rahkalettuja oli pakko päästä heti testaamaan. Muhensin lettutaikinan joukkoon yhden banaanin ja vaihdoin maustamattoman soijarahkan Alpron uuteen vaniljaiseen versioon. Ruokaisat rahkaletut nautiskeltiin meillä marjahillon kera….
LUE LISÄÄ Vegaaniset rahkaletut