Kaurapala chili-maapähkinäkastikkeella

Kaurapala chili-maapähkinäkastikkeella on todellinen arjen apuri: Tarvitset vain kourallisen raaka-aineita, paistinpannun sekä viisitoista minuuttia aikaa – syömään! Kuten blogian pidempään seuranneet ovat saattaneet huomata, rakastan maapähkinävoita. Lisään sitä melkeinpä ruokaan kuin ruokaan, mutta erityisesti mausteisten currykastikkeiden seassa se on kerrassaan verraton. Maapähkinävoin, soijakastikkeen, seesamiöljyn ja chilin koukuttavalla kombolla on lähes mahdotonta iskeä harhaan. Tämä mausteinen…
LUE LISÄÄ Kaurapala chili-maapähkinäkastikkeella

Banaaniuunipuuro

Banaaniuunipuuro on viikonloppuaamujen luksusherkku! Maapähkinävoi ja suklaahippuset tekevät aamustasi astetta maukkaamman Banaaniuunipuuro tuo herkullista vaihtelua arkisiin rutiineihin. Aamuni alkavat nimittäin aina kaurapuurolla. Arkiaamun kaurapuuro valmistuu kattilassa höyryttämättömistä kaurahiutaleista kaurajuomaan keitettynä ilman suurempia kikkailuja. Viikonloppuisin on kiva panostaa aamupalaan vähän enemmän. Pientä vaihtelua aamupalaan tuovat erilaiset uunipuurot. Kokonaisista kaurasuurimoista hissukseen haudutettu kaurapuuro on ikisuosikki, mutta välillä…
LUE LISÄÄ Banaaniuunipuuro

Panzanella + itse tehdyt krutongit

Panzanella on italialainen klassikkosalaatti, jonka luksusversio valmistuu uunissa paahtamalla. Paahdettu panzanella vie kielen! Panzanella – voiko herkumpaa salaattia edes olla? Uuni tekee tästä salaatista vielä astetta makoisamman. Makeaksi paahtuneet tomaatit ja rapeat krutongit ovat niin ihania yhdessä, että salaattia kauhoisi kerralla vaikka koko kulhollisen. Panzanella antaa hävikille huutia Kuten moni muukin, myös minä olen ihastunut…
LUE LISÄÄ Panzanella + itse tehdyt krutongit

Nuudelisalaatti tempellä ja broccolinilla

Onko mitään parempaa kuin nuudelisalaatti? Ei ehkä, paitsi tietenkin maapähkinävoikastikkeella kruunattu nuudelisalaatti, jossa sattumina on rapeaksi paistettua tempeä, broccolinia sekä maapähkinöitä. Rrrrrakastan erilaisia nuudelisalaatteja ja muita nuudeliruokia. Sydämeni sykähtää aina, kun ravintolan listalla on houkuttelevan kuuloinen nuudeliannos. Maun lisäksi nuudeliruoissa ihastuttaa helppous ja tästä syystä nuudeleita syödäänkin meillä vähintään kerran viikossa. Vaikka työvaihteita on useampi,…
LUE LISÄÄ Nuudelisalaatti tempellä ja broccolinilla
perunanachot

Perunanachot

Perunanachot on astetta terveellisempi vaihtoehto tutulle nachopellille. Rapeat perunalastut saavat yllensä mausteista soijarouhe-paputäytettä, tuoretomaattisalsaa ja avokadoa. Perunanachot on herkullinen ja vähän terveellisempi vegemättöruoka. Ja ihan parasta viikonloppuruokaa. Toki ruoka taipuu mainiosti myös arki-illan ilahduttajaksi. Perunanachot: Pohja ohuista perunalastuista Perunanachojen idea on simppeli ja tuttu perinteisestä nachopellistä. Rapeiden maissilastujen sijaan ruoan pohjan muodostavat ohuen ohuiksi leikatut…
LUE LISÄÄ Perunanachot