gnocchivuoka

Gnocchivuoka

Gnocchivuoka on todellinen arki-illan apuri, josta nyhtökaura tekee ihanan ruokaisan. Helppo ja herkullinen arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa. Gnocchivuoka on tuonut pelastuksen viime aikojen mitä tänään syötäisiin -pulmaan. Jostain syystä ruoanlaittoinspiraationi on viime päivien aikana ollut totaalisesti kadoksissa ja arkiruoanvalmistuksessa on menty yli siitä, mistä aita on matalin. Gnocchivuoka valmistui puolessa tunnissa puolivalmisteita hyväksi käyttäen, mutta…
LUE LISÄÄ Gnocchivuoka

Nuudelisalaatti thai-mausteilla

Nuudelisalaatti thai-mausteilla kootaan makeasta mangosta, ohuista riisinuudeleista ja ronskisti mausteusta kastikkeesta. Nuudelisalaatti thai-mausteilla kiilasi heittämällä suosikkiruokien kärkikahinoihin. ”Sairaan hyvää ruokaa” mies totesi kaavittuaan lautaseltaan viimeiset salaatinrippeet. En voi muuta kuin yhtyä mielipiteeseen. Makean mangon, pienen chilin puraisun ja makeanhappaman kastikkeen muodostamassa makuyhdistelmässä on jotain to-del-la koukuttavaa. Ilahduttavaa on myös se, että salaatti valmistui nopeasti, täytti vatsan…
LUE LISÄÄ Nuudelisalaatti thai-mausteilla

Vegaaniset laku-valkosuklaapalat

Laku-valkosuklaapalat on maukas peltileivonnainen. Lakunmakuinen pohja saa yllensä sitruunaisen valkosuklaa-tuorejuustokuorrutteen. Ja kaikki tämä vieläpä täysin vegaanisena. Vegaanisissa laku-valkosuklaapaloissa ihastuttaa maun lisäksi helppous. Leipominen onnistuu ilman suurempia keittiötoimenpiteitä. Ainekset vain kulhossa sekaisin ja valmista tuli. Vaikka aktiivista kokkausaikaa kuluukin vaivaisen vartin verran, kannattaa laku-valkosuklaapalojen leipomiseen varata riittävästi aikaa. Anna pohjan jäähtyä rauhassa tai vetäytyä vaikka jääkaapissa…
LUE LISÄÄ Vegaaniset laku-valkosuklaapalat

Banh mi -patongit kaurapalalla

Banh mi -patongit täytetään hoisin-marinoidulla kaurapalalla sekä pikkelöidyillä kasviksilla. Banh mi -patongit mukailevat vietnamilaista makumaailmaa. Vietnamilainen keittiö on yksi suosikeistani ja lemppareitani ovat raikkaan ruokaisat nuudelisalaatit. Vietnamista ovat kotoisin myös rapeakuoriset patongit, banh mi, jotka perinteisesti täytetään pikkelöidyillä kasviksilla, chilillä, yrteillä sekä maksapasteijalla ja porsaanlihalla. Vegeversio tuhdista, Ranskan siirtomaa-ajoilta peräsin olevasta herkkuleivästä valmistui käyttämällä Fazer…
LUE LISÄÄ Banh mi -patongit kaurapalalla

Linssikeitto intialaiseen tapaan

Intialaisen linssikeiton, dahlin, jekku on siinä, ettei keitto sisällä muuta kuin linssejä, vettä sekä mausteita. Linssit porisevat kattilassa tunnin verran niin, että koostumus on samettinen ja täyteläinen ilman pisaraakaan kermaa. Tämä linssikeitto on itse asiassa keitetty halkaistuista mung-pavuista, jotka poimin mukaani etnisestä kaupasta, mutta punaisten halkaistujen linssien pitäisi toimia sopassa yhtä hyvin. Sen sijaan kuorellisista…
LUE LISÄÄ Linssikeitto intialaiseen tapaan