Etusivu » Amerikkalainen juustokakku – näin maailman paras juustokakku onnistuu takuuvarmasti

Amerikkalainen juustokakku – näin maailman paras juustokakku onnistuu takuuvarmasti

Amerikkalainen juustokakku on valintani, kun haluan onnistua takuuvarmasti. Maailman paras juustokakku on helppo tehdä, mutta vaatii pari niksiä onnistuakseen.

amerikkalainen juustokakku

Amerikkalainen juustokakku on kahvipöydän kestosuosikki, joka kerää kehut ja suosionosoitukset. Kokosin vinkit, joilla paistettu juustokakku onnistuu tumpeloimmaltakin leipurilta. Maailman paras juustokakku on reunoilta rapea ja sisältä silkkisen pehmeä. Näillä vinkeillä hurmaat!

Pohjan valmistus: muista jäähdytys!

Perinteisesti juustokakun pohja valmistetaan voisulasta sekä neutraalin makuisista digestivekekseistä. Sopiva suhde on 200 grammaa keksejä ja 75 grammaa voita. Tähän kakkupohjaan lisätään vielä yksi kananmunan keltuainen, joka tekee koostumuksesta mukavan jämäkän. Ripaus kanelia tuo makuun jujua, muttei ole pakollinen. 

Keksit kannattaa jauhaa mahdollisimman hienoksi, jotta ne imaisevat voisulan ja seos on helppo taputella kakkuvuoan pohjalle sekä reunoille tiiviiksi kerrokseksi. Hienojakoinen kakkupohja myös leikkautuu siististi tarjoiluvaiheessa. Ainesten murskaaminen käy kätevimmin monitoimikoneen leikkuuterällä, mutta tarvittaessa voit sulkea keksit myös kaksinkertaisen pakastepussin väliin ja jauhaa hienoksi kaulimen avulla.

Kaunein amerikkalainen juustokakku valmistuu irtopohjavuoassa, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Kokemukseni mukaan lopputulos on siistein, kun myös kakkuvuoan reunat malttaa voidella, jolloin ne jo paistovaiheessa irtoavat nätisti vuoan reunoilta.

Ennen täytteen valmistusta ja kakun paistoa keksimurulla vuorattu vuoka siirretään vielä tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Kylmä pohja paistuu rapeaksi eikä murene ikävästi täytteen sekaan.

Amerikkalainen juustokakku on pehmeä ja täyteläinen – täytteelle riittää pelkkä sekoitus

Juustokakun pääraaka-aine on tuorejuusto. Unohda kevytversiot ja valitse täysirasvainen vaihtoehto. Juusto notkistetaan ranskankermalla, joka tuo kakun rakenteeseen pehmeyttä. Aineksia ei tarvitse vatkata voimakkaasti, mutta varmista kuitenkin, ettei seokseen jää suurempia kokkareita ja epätasaisuuksia. Sitruuna tuo makuun raikkautta ja tasapainottaa muutoin varsin rasvaista kokonaisuutta.

Parhaiten onnistut, kun notkistat ensin tuorejuuston ranskankermalla, sekoitat kanamunat yksitellen seokseen ja vasta sitten lisäät loput ainekset. Pallovispilä on paras väline sekoittamiseen. 

Juustokakun paistaminen –  hitaasti hyvä tulee

Kuten monien muidenkin leivonnaisten kohdalla, myös juustokakun valmistuksessa paistaminen on se kaikista kinkkisin vaihe. Maailman paras juustokakku vaatii aikaa ja matalan paistolämpötilan.

Paistettu juustokakku hyytyy kananmunien voimalla ja siksi paistettaessa on oltava maltti mukana. Samoin kuin makaronilaatikon munamaito kypsyy kokkareiseksi liian kuumassa uunissa, myös juustokakun rakenne kärsii liian suurilla astelukemilla.

Paista amerikkalainen juustokakku uunin alatasolla 150 asteisessa uunissa tunnin verran. Täytteen tulisi tässä vaiheessa olla vielä aavistuksen kostea ja hyllyvä. Sammuta sitten uuni ja jätä uuninluukku pienesti rakoselleen, jotta kosteus pääsee haihtumaan. Anna juustokakun kypsyä jälkilämmössä vielä puolisen tuntia. Näin lämpötila ehtii rauhassa tasaantua ja vältät varmimmin pinnan repeilyn.

Amerikkalainen juustokakku – jäähdytä rauhassa

Amerikkalainen juustokakku on herkku, jonka kanssa maltti on valttia. Pohjaa on jäähdytelty tunti ja kakkua paistettu toinen mokoma. Ja vielä pitäisi malttaa! Juustokakku kannattaa nimittäin jäähdyttää rauhassa huoneenlämpöiseksi ja siirtää sitten vielä muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin tekeytymään. Paistettu juustokakku on ehdottomasti parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. 

Älä aseta leivonnaista tarjoiluvadille ennen aikojaan, vaan anna sen hengailla rauhassa vuoassaan aina tarjoiluvaiheeseen asti. Vuoka pitää kakun kasassa ja hidastaa lämpötilan laskua, mikä osaltaan estää pinnan repeilyä. 

Jos kaipaat lisää makoisia kakkuja herkkuhetkiin, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

paistettu juustokakku

Amerikkalainen juustokakku on valintani, kun haluan onnistua takuuvarmasti. Maailman paras juustokakku on helppo tehdä, mutta vaatii pari niksiä onnistuakseen.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 1 hr 30 mins
Aika yhteensä 2 hrs 15 mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 8

Raaka-aineet
  

Pohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 tl kanelia

Täyte

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadlephia, ei kevyt
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 kananmunan valkuianen
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet
 

  • Vuoraa halkaisijaltaan 18-20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele reunat.
  • Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita pohjan ainekset esimerkiksi monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin tunniksi.
  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Sekoita täytteen ainekset yhteen. Kaada seos keksipohjan päälle. Paista juustokakku uunin alatasolla noin tunnin verran, kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt. Sammuta uuni, avaa uuninluukku rakoselleen ja anna kakun tekeytyä jälkilämmössä vielä puoli tuntia. 
  • Jäähdytä amerikkalainen juustokakku huoneenlämmössä omassa vuoassaan, laita sitten jääkaappiin ja tarjoa vasta seuraavana päivänä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!