Etusivu » Tofupasta
|

Tofupasta

Tofupasta on kermaisen täyteläinen, ruokaisa ja nopea valmistettava. Mitä muuta kelpo arkiruoalta osaa toivoa?

tofupasta

Tofupasta valmistuu yksinkertaisista aineksista: pinaatista, aurinkokuivatuista tomaateista ja tölkillisestä kaurakermaa. Kaikkea ei ehkä löydy valmiiksi keittiösi kaapista, mutta siitä lähialepasta aivan varmasti.

Aikaa ruoan valmistukseen kuluu alta puoli tuntia. Sanomattakin on selvää, että nyt ollaan kelpo arkiruoan äärellä.

Kastike vartissa valmis

Kastike valmistuu pastan kiehuessa. Kuullota ensin hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää hetken päästä sekaan suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja sitten paahtotofu. Sitä ei tarvitse kuivata erikseen, vaan valmiiksi mukavan kuivan ja napakkarakenteisen tofun voi kipata suoraan pannulle paahtumaan. Näin tofupasta valmistuu mutkia oikoen myös kiireisenä arki-iltana.

Kaurakerma ja pinaatti sekoitetaan joukkoon viimeiseksi ja kastikkeen annetaan hautua parin minuutin verran, kunnes pasta on kypsää. Sekoita kastiketta pari kertaa niin, että pinaatti painuu hieman kasaan.

Lopuksi joukkoon kipataan keitetty ja siivilässä valutettu pasta. Pastaksi valitsin hauskan rigatonin eli suuren putkimaisen pastan. Sinä voit valita pastaksi sen, jota kaapistasi sattuu löytymään: kierteinen fusilli, spagetti tai vaikka putkimainen penne passaavat kastikkeen kaveriksi vallan mainiosti, vaikka italialaiset nonnat toista mieltä ehkä olisivatkin.

tofupasta

Tofupasta: puhtia pähkinöistä

Tofun, pastan ja höysteiden kaverina on myös pinjansiemeniä, jotka tuovat makuun ihanaa paahteisuutta ja täyteläisyyttä. Jos budjettisi ei anna periksi, vaihda kalliit pinjansiemenet vaikkapa cashewpähkinöihin. Myös auringonkukansiemenet toimivat pastan seassa loistavasti.

Käytitpä sitten pähkinöitä tai siemeniä, niitä kannattaa ehdottomasti paahtaa hetki pannulla, jolloin pähkinäinen maku korostuu.

Vegepasta tykkää vegeparmesaanista

Tofupasta maistuu sellaisenaan, mutta halutessasi voit kruunata annoksen vegaanisella parmesaanilla. Cashewpähkinöistä ja ravintohiivahiutaleista sekoitettu vegaaninen ripote on helppo ja nopea valmistaa ja maistuu ihanalta myös muiden vegepastojen kanssa. 

Psssst! Tämä ohje on saanut inspiraationsa Hanna Soppa -blogista. Kurkkaa ihmeessä myös Hannan versio, jossa tofun sijaan käytetään vegekanaa.

Tofupasta resepti kannattaa ehdottomasti napata talteen ja kaivaa esiin, kun kaipaat jotain nopeaa, herkullista ja helppoa kokattavaa arki-iltana. Ja jos etsit lisää arkeen mutkattomasti solahtavia vegepastoja, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tofu-pinaattipasta
tofupasta

Tofupasta

Tofupasta on kermaisen täyteläinen, ruokaisa ja nopea valmistettava. Mitä muuta kelpo arkiruoalta osaa toivoa?
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 prk tofu paahtopalaa Jalotofu maustamaton
  • 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1 (n. 70 g) babypinaattia
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
  • 150 g pastaa
  • 1 dl pastan keitinvettä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  • Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Ota talteen pieni kupillinen pastan keitinvettä.
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  •  Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit, lisää aurinkokuivatut tomaatit ja hetken kuluttua tofu sekä oregano. Paista muutama minuutti niin, että tofu hieman rapeutuu. Lisää kaurakerma ja anna kastikkeen hautua pari minuuttia. Lisää pinaatti. Sekoita sen verran, että pinaatti painuu hieman kasaan. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon valutettu pasta. Lisää tilkka pastan keitinvettä, jos kastike on liian paksua. Tarkista maku.
  • Tarjoile tofupasta paahdettujen pinjansiementen ja halutessasi vegeparmesaanin kanssa.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. 5 stars
    Aivan parasta arkimättöä! Jäi vain ihmetyttämään että mihin tuo 1dl pastan keitinvettä tulisi käyttää?

    1. Ihanaa, että tykkäsit! Pastan keitinvesi on tarkoitettu kastikkeen notkistamiseen, jos se on liian paksua. Nähtävästi tämä on jäänyt ohjeesta kuitenkin puuttumaan. Korjaan sen, kiitos huomiosta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!