Etusivu » Nuudelipelti eli helppo yhden vuoan uuniwokki
|

Nuudelipelti eli helppo yhden vuoan uuniwokki

Nuudelipelti valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla. Kerrosta ainekset vuokaan ja anna uunin hoitaa työt. Uuniwokki hurmaa niin hätähousut kuin herkkusuutkin.

nuudelipelti

Nuudelipelti (tai uuniwokki, millä nimellä tätä ruokaa sitten haluaakaan kutsua) on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas arkiruoka. Vuoan pohjalla kypsyvät nuudelit, päällä paahtuvat kasvikset ja tofu rapeutuu pinnalla. Maukas liemi sitoo ainekset yhteen, korianteri sekä pähkinät viimeistelevät makuelämyksen. Koko komeus valmistuu yhden vuoan taktiikalla aikaa ja tiskiä säästäen. Kuulostaako hyvältä? Jatka ihmeessä lukemista.

Nuudelipelti: nuudeleilla on väliä

Aivan ensimmäiseksi pari sanaa nuudeleista. Sekoitin ensimmäiseen reseptiversioon kaikki kaapistani löytyneet nuudelipussien rippeet. Oli udonia, ramenia ja ohutta vermiselliä. Näistä ainoaksi toimivaksi osoittautui vermiselli. Seuraavalla kerralla kokeiluun pääsivät paksummat riisinuudelit. Olisin valinnut täysjyväisiä, jos kaupan hyllypaikka ei olisi ammottanut tyhjyyttään.

Uuniwokki oli täydellinen riisinuudeleista valmistettuna. Ne imaisivat herkullisesti kastikkeen maut ja kypsyivät pehmoisiksi, mutta toivat rakenteeseen silti mukavaa suutuntumaa. Alla vielä pari vinkkiä, joiden avulla sinäkin onnistut.

uuniwokki

Kerrosta ja paista

Nuudelikerät revitään öljytyn uunivuoan pohjalle. Päälle lisätään mieluisat kasvikset. Itse suikaloin porkkanaa sekä paprikaa, mutta miksei vuokaan voisi kokeilla vaikka parsakaaliakin. Aivan päällimmäiseksi murustelin Jalotofun uutuustuotetta, maustettua paahtopalaa. Se käyttäytyi ruoassa juuri kuten toivoinkin: paahtui rapeaksi, mutta ei kuitenkaan kuivahtanut liiaksi. 

Koko komeuden kruunaa inkiväärin, chilin ja hoisin-kastikkeen maustama liemi, jota tarvitaan sen verran, että vuoan pohja juuri ja juuri peittyy ja nuudelit pääsevät kypsymään. Jos vuokasi on kovin suuri ja laakea, voit tarvita nestettä tilkan enemmän. Pieneen vuokaan voi riittää hieman vähempikin nestemäärä. 

Sitten vuoka onkin jo valmis uuniin. Älä missään tapauksessa sekoita aineksia keskenään! Tarkoitus on, että nuudelit kypsyvät pohjimmaisena ja kasvikset sekä tofut paahtuvat pinnalla rapsakoiksi.

Nuudelipelti ei kaipaa sekoitusta

Jotta kaikki nuudelit varmasti kypsyvät ja pehmenevät, kannattaa vuoka nostaa uunista noin puolessa välissä kypsennystä ja painella päällimmäisiä suiroja hieman syvemmälle nesteen sekaan. Älä kuitenkaan vieläkään sekoita aineksia perusteellisemmin, vaan anna ruoan paahtua edelleen kauniisti kerrostettuna.

Kun neste on kadonnut vuoan pohjalta, nuudelit pehmenneet ja kasviset paahtuneet syöntikuntoon, on aika nostaa ruoka pöytään. Nuudelipelti kypsyy noin puolessa tunnissa ja maistuu sellaisenaan tai pähkinöillä ja yrteillä viimeisteltynä.

Jos etsit lisää maukkaita nuudelireseptejä, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

uuniwokki

Nuudelipelti

Nuudelipelti valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla. Kerrosta ainekset vuokaan ja anna uunin hoitaa työt. Uuniwokki hurmaa niin hätähousut kuin herkkusuutkin.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 2 kerää (n. 100 g) (täysjyvä)riisinuudeleleita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 punainen paprika
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1 pkt (250 g) revittyä tofua (maustettu paahtopala; Jalotofu)

Kastike

  • 1/2 punainen keskivahva chili hienonnettuna
  • 1-2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl hoisinkastiketta
  • n. 2 1/2 dl vettä
  • 1 limetin mehu

Viimeistelyyn

  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja pähkinöitä maun mukaan

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Öljyä laakea (n. 25×35 cm:n) uunivuoka. Revi nuudelikerät osiin ja levitä vuoan pohjalle.
  • Suikaloi paprika. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Levitä kasvikset nuudeleiden päälle. 
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike vuokaan. Varmista, että neste peittää vuoan pohjan. Murustele vuoan pinnalle tofu.
  • Paista nuudelipeltiä noin 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja nuudeleihin ja kasvikset pehmenneet. Voit nostaa vuoan uunista noin puolessa välissä paistoa, tökkiä nuudeleita hieman paremmin vuoan pohjalle nesteeseen ja jatkaa kypsennystä loppuun. Älä kuitenkaan sekoita aineksia, vaan kypsennä ne vuoassa kerroksittain.
  • Viimeistele nuudelipelti tuoreella korianterilla ja cashew- tai suolapähkinöillä.

Lue myös nämä:

4 Comments

    1. Pikanuudeleita en ole kokeillut, mutta epäilen että ei onnistu.

  1. 2 kerää (n. 100 g) (täysjyvä)riisinuudeleleita

    Onko siis kaksi kerää 100 g vai onko yksi kerä 100 g?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!