Go Back

Pinaatti-kikhernepyörykät

Pinaatti-kikhernepyörykät valmistuvat hujauksessa ja maistuvat makoisilta raikkaan jogurttikastikkeen kera tai vaikkapa pitaleivän välissä. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 pkt (n. 70 g) tuoretta babypinaattia
  • 1 rkl tahinia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • n. 1 rkl öljyä

Valmistusohjeet
 

  • Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.
  • Mittaa kaikki ainekset vehnäjauhoja lukuunottamatta monitoimikoneeseen ja surauta sekaisin. Massan ei tarvitse olla aivan sileää, vaan joukossa saa olla pieniä sattumia ja rouheisuutta. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot esimerkiksi lusikan tai nuolijan avulla.
  • Laita massa jääkaappiin ja anna tekeytyä puolisen tuntia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muotoile massa pyöryköiksi, aseta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja sipaise pintaan öljyä. Kypsennä pinaatti-kikhernepyörykät uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Käännä puolessa välissä paistoa.
  • Tarjoa pyörykät esimerkiksi lohkoperunoiden ja majoneesikastikkeen kera tai pitaleivän välissä.