Etusivu » Vegaaninen curry tofulla

Vegaaninen curry tofulla

Tämä vegaaninen curry solahtaa mutkattomasti suosikkiarkiruokien kategoriaan. Täyteläinen, täyttävä, helppo, nopea ja aivan mielettömän hyvän makuinen – tämä tofucurry täyttää kaikki mainitut kriteerit.

vegaaninen curry tofulla

Vegaaninen curry saattaa hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi. Raaka-aineta on vain kourallinen ja kaikki tarvittava saattaa löytyä jo valmiiksi keittiön kaapeistasi. Ainakin, jos olet tuhtien intalaisruokien ja mehevien currykastikkeiden ystävä.

Mitä mausteisiin tulee, usein aasialaisissa kastikkeissa enemmän on enemmän. Tällä kertaa pidin mausteiden määrän kuitenkin varsin maltillisena. Luottokolmikon eli valkosipulin, inkiväärin ja chilin lisäksi syvyyttä makuun tuo garam masala. Toki suolaa, sokeria ja sitruunaa ropsautetaan makua tasapainottamaan. Niitä kannattaa lisätä kastikkeeseen oman maun mukaan kastiketta rauhassa maistellen.

Täyteläisyyttä tomaattipohjaisen kastikkeen makuun tuo kookoskerma. Jos se ei kuulu suosikkeihin, kaurakerma on varsin kelpo korvaaja. Siten myös kovan rasvan määrä ruoassa pysyy maltillisena.

Vegaaninen curry valmistuu arki-iltanakin varsin nopeasti ja vaivattomasti, vaikka vaiheita onkin muutama. Kastike hautuu liedelle muutaman tovin ja sillä välin ennättää paistaa tofun rapsakaksi. Paiston jälkeen tofukuutiot saavat vielä soijakylvyn, mikä tuo makuun ihanaa syvyyttä. Jos olet aiemmin syönytvaljun makuisa tofua, kokeile tätä helppoa kikkaa.

Tai sitten ruoassa voi hyödyntää valmiiksi kuivattua ja paahdettua tofua, jonka tunnistaa kaupassa ”revitty tofu” -tekstistä. Sen avulla mutkia voi vedellä suoremmiksi, sillä sekä tofun kuivaamisen ja paistamisen voi jättää välistä. Sen kuin murustelet tofun mukaan kastikkeen joukkoon ja nautit.

Tämä vegaaninen curry maistuu mainiolta jonkin jyväpitoisen lisukkeen kera. Keitä kaveriksi riisiä tai nauti kastike kotimaisen ruokakauran kera. Viitseliäs paistaa kaveriksi vielä naan-leipää tai oikaisen kaupan valmiilla. Tuore, rapeakuorinen leipäkin on curryn kyljessä oiva lisä. Sen avulla herkullisen kastikkeen saa pyyhkäistyä lautaselta viimeistä pisaraa myöten.

Kuten monet muutkin curryt, myös tämä ruoka on hyvää myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Mausteet tekeytyvät levättyään yön yli, joten jos maku on kovin mausteinen, voit pehmentää sitä nokareella paksua gurttia tai kaurafraichea.

Jos etsit enemmänkin makua arkiruokaasi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä muhevat curryreseptit:

vegaaninen curry tofulla

Vegaaninen curry tofulla

Vegaaninen curry solahtaa mutkattomasti suosikkiarkiruokien kategoriaan. Täyteläinen, täyttävä, helppo, nopea ja aivan mielettömän hyvän makuinen – tämä tofucurry täyttää kaikki mainitut kriteerit.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pkt (n. 400 g) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta tai esim. chilijauhetta maun mukaan
  • 1 tlk (200 ml) kookoskermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekä inkivääriä muutama minuutti. Lisää garam masala ja paista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle tomaattimurska ja chilikastike. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Paista tofu kastikkeen hautuessa. Painele tofun pinta kuivaksi, leikkaa kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu levyltä ja lisää soijakastike. Sekoita niin, että soijakastike imeytyy tasaisesti tofukuutioihin. 
  • Sekoita kastikkeen joukkoon kookoskerma, suola, sokeri ja sitruunamehu sekä paistetut tofukuutiot. Kuumenna. Tarkista maku.
  • Tarjoa curry esimerkiksi keitetyn riisin tai ruokakauran kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Aivan ihana ja helppo ohje! Yksi reseptisuosikeistani ollut jo vuoden ja tätä tulee säännöllisesti tehtyä. Usein olen lisännyt ruokaan kuullotusvaiheessa joko parsakaalia, tai kesäkurpitsaa. Joka tapauksessa perusresepti on herkullinen. Kiitos!

    1. Kiitos, mukava kuulla 🙂 Ja huippua, että sovellat ohjetta, juuri siihen kannustan joka kerta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!