Punainen pestopastasalaatti kaurapalalla
Punainen pestopastasalaatti kyhätään kokoon rapeaksi paistetusta kaurapalasta sekä makeista kirsikkatomaateista ja silataan suussa sulavaksi punaisella pestokastikkeella.

Jokin aika sitten tein vihreällä pestokastikkeella marinoitua pasta-papusalaattia. Huikean hyvästä salaatista on kehkeytynyt yksi kuluneen kesän suosikkiruoistani.
Pestopastasalaattien kanssa jatketaan tälläkin kertaa. Tosin nyt pyöräytin peston punaisena. Makeista kirsikkatomaateista, aurinkokuivatuista tomaateista ja cashewpähkinöistä valmistettu kastike syntyi sukkelasti monitoimikoneella surauttaen pastan kypsyessä kattilassa.
Ruokaisuutta pastasalaattiin toi pannulla rapeaksi paistettu kaurapala, raikkautta kirsikkatomaatit ja tuore basilika.
Jos pastasalaatit ovat lemppareitasi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Punainen pestopastasalaatti kaurapalalla
Raaka-aineet
- 150 g täysjyväpastaa
- 2 pkt (à 160 g ) Fazer Yosa kaurapalaa (yrttimaustettu) tai vastaava määrä tofua
- öljyä paistamiseen
- 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 100 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
Punainen pesto:
- 1 dl cashewpähkinöitä liota vähintään tunti
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- (1/4 tl chilijauhetta)
- n. 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 1 rkl tummaa balsamicosiirappia
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Laita cashewpähkinät veteen likoamaan tunniksi tai vaikka yön yli.
- Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä, siirrä syrjään odottamaan.
- Kuutioi kaurapalat ja paista ne pannulla rapeiksi tilkassa öljyä. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kaada pähkinöistä vesi pois. Mittaa kastikeainekset montoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Voit tehdä kastikkeen myös sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Lisää tarvittaessa öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
- Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää muut ainekset ja tarjoa heti.