Punainen pestopastasalaatti
Punainen pestopastasalaatti kyhätään kokoon rapeaksi paistetusta tofusta sekä makeista kirsikkatomaateista ja silataan suussa sulavaksi punaisella pestokastikkeella.

Jokin aika sitten tein vihreällä pestokastikkeella marinoitua pasta-papusalaattia. Huikean hyvästä salaatista on kehkeytynyt yksi kuluneen kesän suosikkiruoistani.
Pestopastasalaattien kanssa jatketaan tälläkin kertaa. Tosin nyt pyöräytin peston punaisena. Makeista kirsikkatomaateista, aurinkokuivatuista tomaateista ja cashewpähkinöistä valmistettu kastike syntyi sukkelasti monitoimikoneella surauttaen pastan kypsyessä kattilassa.
Ruokaisuutta pastasalaattiin toi pannulla rapeaksi paistettu tofu, raikkautta kirsikkatomaatit ja tuore basilika.

Jos pastasalaatit ovat lemppareitasi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Punainen pestopastasalaatti kaurapalalla
Raaka-aineet
- 400 g pastaa esim. fusilli
- 1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 300 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
Punainen pesto:
- 1 dl cashewpähkinöitä liota vähintään tunti
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- (1/4 tl chilijauhetta)
- n. 4 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 1 rkl balsamicoa
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Laita cashewpähkinät veteen likoamaan tunniksi tai vaikka yön yli.
- Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä, siirrä syrjään odottamaan.
- Kuutioi tofu ja paista pannulla rapeiksi tilkassa öljyä. Lisää soijakastike ja siirrä syrjään odottamaan.
- Kaada pähkinöistä vesi pois. Mittaa kastikeainekset montoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Voit tehdä kastikkeen myös sauvasekoittimella korkeassa kulhossa. Lisää tarvittaessa öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
- Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää muut ainekset ja tarjoa heti.