Etusivu » Kesäsalaatti – blogin parhaat ohjeet

Kesäsalaatti – blogin parhaat ohjeet

Kesäsalaatti on kesäpäivän paras ruoka: täyttävä, mutta silti kevyen raikas. Raaka-aineetkin ovat parhaimmillaan, kun kasvimaat ja torikojut pursuavat tuoreita vihanneksia ja makeita hedelmiä.

Kesäsalaatti voi olla raikas grilliruoan kaveri, piknikeväs tai hellepäivän ruokaisa lounas. Pääasia on, että kesäsalaatti valmistuu tuoreista raaka-aineista ja sesongin parhaista tuotteista.

Kokosin blogin arkistosta kuusi kesäpäivään sopivaa salaattia. Valitse suosikkisi tai kokeile vaikka kaikkia!

kesäsalaatti

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti on kesäsalaatti, joka sopii grilliruokien kylkeen tai aasialaisvivahteisten ruokien kaveriksi. Salaatti ryyditetään kirpsakalla valkosipulin ja chilin maustamalla kastikkeella sekä ronskilla määrällä korianteria. Vappu Pimiän instagramissa jakama salaatti on kerännyt kehuja ja ylistyksia – syystä!

Poimi Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatin ohje tästä. 

varhaiskaali-nuudelisalaatti

Varhaiskaali-nuudelisalaatti

Varhaiskaali-nuudelisalaatti on ihana kesäsalaatti ja alkukesän suosikkiruokani, joka kootaan kasaan mehevästä varhaiskaalista, nuudeleista, pannulla makoisaksi paistetusta härkiksestä sekä herneistä. Korianteri tuo salaattiin raikkautta, Aasian suuntaan nojaava kastike makua ja mehevyyttä.

Poimi varhaiskaali-nuudelisalaatin ohje tästä.

kesäsalaatti

Panzanella

Panzanella – voiko herkumpaa salaattia edes olla? Makeaksi paahtuneet tomaatit ja rapeat krutongit ovat niin ihania yhdessä, että salaattia kauhoisi kerralla vaikka koko kulhollisen.

Tämä panzanella ei ole mikään aito ja alkuperäinen versio klassisesta italialaisesta tomaatti-leipäsalaatista, sillä tomaatit paahdetaan uunissa makoisiksi ja leipä rapeiksi krutongeiksi. Vaikka italialaiset nonnat luultavasti tuhahtaisivat tälle versiolle, uskallan silti väittää paahdetun panzanella olevan varsin kelpo kesäsalaatti.

Poimi paahdetun panzanellan ohje tästä.

kesäsalaatti

Pastasalaatti pestokastikkeella

Pastasalaatti pestokastikkeella sopii erinomaisesti hellepäivän lounaaksi tai pakattavaksi mukaan piknikkoriin. Pastapohjaiset salaatit ovat nimittäin evässalaatteina varsinaisia ässiä. Ne eivät hätkähdä, vaikka odottelisivat hetken syöjäänsä. Itse asiassa niiden maku vain paranee hetken tekeydyttyään.

Tämä pastasalaatti sekoitetaan pestossa pyöräytetystä pastasta, mustapavuista, aurinkokuivatuista tomaateista sekä rucolasta tai basilikasta ja kirsikkatomaateista. Jos vegaanisuus ei ole välttämätön vaade, kannattaa joukkoon murusella myös fetajuustoa.

Poimi pastasalaatin ohje tästä.

kesäsalaatti

Indonesialainen perunasalaatti

Perunasalaatti lienee kesän ajankohtaisimpia ruokia. Indonesialainen perunasalaatti on perunasalaateista ehkä suosikkini ja ihan parasta varhaisperunoista sekä tuoreista herneistä valmistettuna. Salaatti silataan kermaisella kookoskastikkeella, jota inkivääri ja chili mukavasti piristävät.

Poimi indonesialaisen perunasalaatin ohje tästä.

kesäsalaatti

Tabbouleh halloumilla ja vesimelonilla + tsatsiki

Tabbouleh on klassinen libanonilainen salaatti, joka tarjotaan tyypillisesti osana meze-pöytää sekä muiden ruokien lisukkeena.

Tässä kesäisessä tabbouleh-salaatissa tuttua on oikeastaan vain nimi. Bulgur on nimittäin korvattu kvinoalla ja salaatti höystetty astetta ruokaisammaksi vesimelonilla sekä rapeaksi paistetulla halloumijuustolla. Koko komeus kruunataan tsatsikilla. Näin raikas lisukesalaatti taipuu hetkessä kokomaiseksi ateriaksi.

Poimi tabbouleh-salaatin ohje tästä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *