Etusivu » Kasvispyörykät ja masalakastike

Kasvispyörykät ja masalakastike

Kasvispyörykät ja masalakastike valmistuu vähän mutkia oikomalla. Maussa sitä ei huomaa!

kasvispyörykät masalakastikkeessa

Kun pyörykät poimii valmiina kaupan hyllyltä, jää enemmän aikaa panostaa lisukkeisiin. Valmiista einespyöryköistä syntyy lähes gurmeeluokan sapuskaa, kun ne hukuttaa lämpimän mausteiseen kastikkeeseen, joka nojaa makumaailmassaan Intian suuntaan.

Tämän huippuhyvän masalakastikkeen juju on itse tehty maustetahna. Se syntyy vähällä vaivalla ja uppoaa lämpimien intialaismakujen ystäville saletisti. Tahnaan tulee tujaus tulisuutta chilistä ja ripaus lämpöä garam masalasta sekä neilikasta. Kookosmaito pyöristää maun lempeän mausteiseksi.

Tähän ruokaan on käytetty kofta-maustettuja härkispyöryköitä, mutta kokeile ihmeessä vaikka Boltseja tai nyhtökaurapyöryköitä.

Jos kaipaat lisää lämpimiä makumaailmoja arkipäivääsi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

Kasvispyörykät ja masalakastike

Kasvispyörykät ja masalakastike valmistuu vähän mutkia oikomalla. Maussa sitä ei huomaa!
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pss haluamiasi kasvispyöryköitä esim. kasvisjauhis-, härkis-, nyhtökaura- tai Boltsi

Maustetahna:

  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raasteena tai valmista tahnaa
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 1 1/2 rkl garam masalaa
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 rkl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 sitruunan mehu

Lisäksi:

  • kookos- tai rypsiöljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl kookos- tai fariinisokeria
  • 1/2 tl suolaa tai maun mukaan

Valmistusohjeet
 

  • Tee maustetahna: Kuori ja pilko sipulit, raasta inkivääri. Mittaa kaikki maustetahnan ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista maustetahnaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree ja sokeri. Sekoita. Lisää kookosmaito. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Mausta suolalla maun mukaan.
  • Lisää kasvispyörykät ja anna muhia vielä viitisen minuuttia, kunnes pyörykät ovat lämmenneet.
  • Tarjoile kasvispyörykät ja masalakastike keitetyn riisin ja tuoreen korianterin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!