Etusivu » Vegaaninen kurpitsapiirakka

Vegaaninen kurpitsapiirakka

Vegaaninen kurpitsapiirakka leivotaan porkkanakakun tapaan. Syksyn ihanimman leivonnaisen kruunaa suussa sulava tuorejuustokuorrute.

vegaaninen kurpitsapiirakka

Kurpitsapiirakka on lokakuun sesonkiherkku. Lokakuu on nimittäin kurpitsojen kulta-aikaa ja niistä syntyy vaikka mitä hyvää. Suolaisten ruokien ja keittojen lisäksi kurpitsat sopivat erinomaisesti myös leivontaan. Porkkanakakku on ikisuosikki, jonka kurpitsainen versio valmistuu korvaamalla juuresraaste kurpitsasoseella.

Porkkanakakusta tuttu piparkakkumainen makumaailma on läsnä myös tässä vegaanisessa kurpitsapiirakassa. Se syntyy kanelin, aromikkaan fariinisokerin ja pehmeän kurpitsasoseen yhdistelmästä.

Paras kurpitsapiirakka on mehevä ja mausteinen ja siinä on pehmeä tuorejuustokuorrute. Vegaaniseen versioon sopii käytettäväksi niin kaura- kuin soijapohjainenkin valmiste. Levitä kuorrute vasta täysin jäähtyneen kakun päälle. Lämmin kakkupohja sulattaa kuorrutteen ikävästi. Muutoinkin vegaaninen kurpitsapiirakka on parhaimmillaan vetäydyttyään yön jääkaapissa.

Kurpitsapiirakka sopii myös pakastettavaksi. Kääri kakkipohja huolellisesti esimerkiksi muovipussiin, sulata hissukseen jääkaapissa ja levitä kuorrute päälle vasta täysin sulaneeseen kakkuun.

Kaipaatko lisää inspiraatiota vegaaniseen leivontaan? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit;

kurpitsapiirakka

Vegaaninen kurpitsapiirakka

Vegaaninen kurpitsapiirakka leivotaan porkkanakakun tapaan. Syksyn ihanimman leivonnaisen kruunaa suussa sulava tuorejuustokuorrute.
Valmistelut 25 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour 10 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

Vegaaninen kurpitsapiirakka, taikina:

  • 1 keskikokoinen Hokkaidokurpitsa noin 400 g kurpitsaa kuorittuna; noin 3 dl kurpitsasosetta
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 3 dl fariinisokeria
  • 1 dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/2 tl suolaa

Tuorejuustokuorrute:

  • 300 g vegaanista tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

  • pekaanipähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja keitä kurpitsakuutioita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Valuta huolellisesti siivilässä ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Jäähdytä.
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat.
  • Sekoita kurpitsasoseen joukkoon fariinisokeri, öljy ja kasvijuoma. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää kurpitsasoseen joukkoon. Sekoita.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan. Tasoita pinta.
  • Paista kurpitsapiirakka uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikun avulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kurpitsapiirakan jäähtyä huolella mielellään yön yli jääkaapissa.
  • Tee kuorrutus. Siivilöi tuorejuuston joukkoon tomusokeri. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kuorrutetta paksu kerros piirakan päälle ja reunoille. Koristele vegaaninen kurpitsapiirakka halutessasi pekaanipähkinöillä.
kurpitsapiirakka

Lue myös nämä:

7 Comments

  1. Hei, mitä luulet meneekö maku pilalle, jos pakastin tämän kurpitsapiirakan?

    1. Moi, kakun voi hyvin pakastaa. Kuorrute kannattaa tosin lisätä vasta juuri ennen tarjoilua 🙂

  2. Onnistuukohan vehnäjauhon korvaaminen kaurajauhoilla? Eli tulisi myös gluteeniton versio tästä…

    1. Moikka! Olen leiponut kakusta gluteenittoman käyttämällä Semperin vaaleaa jauhoseosta FinMixiä, onnistui hyvin! Kaurajauhoja en ole kokeillut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!