Etusivu » Paksoiwokki

Paksoiwokki

Paksoiwokki on helppo herkku, jossa on kiinalaisia makuvivahteita. Makeansuolainen pikaruoka maistuu ihanalta riisin kera.

paksoiwokki

Jos kaipaat vaihtelua vihanneslautasellesi, kokeile paksoita. Paksoi, pak choi tai pinaattikiinankaali – vihreällä voimavihanneksella on monta nimeä ja käyttötapaa. Paksoi on kiinalaisen ruokakulttuurin luottopakki ja maistuu ihanalta niin paistettuna kuin raakanakin.

Paksoiwokki oli ensimmäinen ajatukseni, kun nappasin veikeän näköisen wihanneksen ostoskoriini. Omasta mielestäni paksoi on nimittäin parasta pikaisesti pannulla paistettuna. Pinaattikiinankaali kuvaa paksoita loistavasti, sillä valkoinen rapsakka tyviosa tuo mieleen kiinankaali. Vihreä lehtiosa puolestaan tuo erehdyttävästi mieleen pinaatin.

Itse tykkään wokata paksoin irrottamalla lehtiosan tyvestä. Tyveä kannattaa paistaa muutama minuutti niin, että se säilyttää rapsakkuutensa. Lehtiosan voi lisätä pannulle lopuksi ja käännellä kuuman ruoan joukkoon niin, että lehdet painuvat hieman kasaan – aivan kuten tekisit pinaatinkin kanssa.

Paksoiwokki on nopea ja helppotekoinen ruoka, jonka aineksia voi vaihdella kaapin sisällön mukaan. Tofun voi vaihtaa kaurapalaan ja varsiparsakaalin vaikka tavalliseen parsaakaaliin. Maukas kastike ja yltäkylläisen höysteet ovat tämän wokin juju.

Jos ihastuit paksoihin ja kaipaat lisää vinkkeä sekä reseptejä käyttöön, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

paksoiwokki

Paksoiwokki

Paksoiwokki on helppo herkku, jossa on kiinalaisia makuvivahteita. Makeansuolainen pikaruoka maistuu ihanalta riisin kera.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pss paksoita 1 iso tai kaksi pientä paksoita
  • 200 g varsiparsakaalia tai parsakaalia
  • 1 pkt (n. 200 g) tofua
  • 1+1 rkl öljyä
  • 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta

Kastike

  • 3 rkl hoisinkastiketta
  • 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Lisäksi

  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 1- 2 dl paahdettuja maapähkinöitä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohjeet
 

  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Irrota paksoin lehdet kannasta ja leikkaa valkoinen tyviosa rouheiksi suikaleiksi. Revi vihreät lehdet muutamaan osaan ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Leikkaa varsiparsakaalin varret koosta riippuen kahdesta neljään osaan.
  • Kuivaa tofun pinta, kuutioi ja paista rapeaksi pannulla tilkassa öljyä. Siirrä pannu levyltä, sekoita joukkoon soijakastike. Siirrä tofu syrjään odottamaan. Pyyhkaise pannu puhtaaksi.
  • Kuumenna tilkka öljyä pannulla, paista varsiparsakaalit ja paksoin valkoiset tyviosat pikaisesti. Jätä reilusti purutuntumaa.
  • Laske lämpöä, lisää pannulle tofukuutiot, kastike ja paksoin vihreät lehdet. Kääntee sekaisin niin, että paksoin lehdet painuvat hieman kasaan.
  • Viimeistele paksoiwokki tuoreella korianterilla ja paahdetuilla maapähkinöillä. Tarjoa riisin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!