Paksoiwokki
Paksoiwokki on helppo herkku, jossa on kiinalaisia makuvivahteita. Makeansuolainen pikaruoka maistuu ihanalta riisin kera.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Aika yhteensä 35 minutes mins
- 1 pss paksoita 1 iso tai kaksi pientä paksoita
- 200 g varsiparsakaalia tai parsakaalia
- 1 pkt (n. 200 g) tofua
- 1+1 rkl öljyä
- 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
Kastike
- 3 rkl hoisinkastiketta
- 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl sriracha-chilikastiketta
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Lisäksi
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
- 1- 2 dl paahdettuja maapähkinöitä
Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
Irrota paksoin lehdet kannasta ja leikkaa valkoinen tyviosa rouheiksi suikaleiksi. Revi vihreät lehdet muutamaan osaan ja siirrä syrjään odottamaan.
Leikkaa varsiparsakaalin varret koosta riippuen kahdesta neljään osaan.
Kuivaa tofun pinta, kuutioi ja paista rapeaksi pannulla tilkassa öljyä. Siirrä pannu levyltä, sekoita joukkoon soijakastike. Siirrä tofu syrjään odottamaan. Pyyhkaise pannu puhtaaksi.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla, paista varsiparsakaalit ja paksoin valkoiset tyviosat pikaisesti. Jätä reilusti purutuntumaa.
Laske lämpöä, lisää pannulle tofukuutiot, kastike ja paksoin vihreät lehdet. Kääntee sekaisin niin, että paksoin lehdet painuvat hieman kasaan.
Viimeistele paksoiwokki tuoreella korianterilla ja paahdetuilla maapähkinöillä. Tarjoa riisin kera.