Etusivu » Paistetut gnocchit
|

Paistetut gnocchit

Paistetut gnocchit ovat parasta pikaruokaa. Kaveriksi voi upottaa mieliherkkuja tai jääkaapin tähteitä – ja aina tulee hyvää! 

paistetut gnocchit

Paistetut gnocchit on suosikkiruokaani silloin, kun kokkaus ei kiinnosta tai pöytään on loihdittava jotain nopeaa vatsantäytettä mausta tinkimättä. 

Gnocchit eli pastaa muistuttavat perunapallerot ovat ehdottomasti parhaimmillaan pannulla paahdettuina. Älä siis noudata pakkauksen kypsennysohjetta ja keitä niitä tuorepastan tavoin vedessä, vaan kumoa gnocchit pussista suoraan öljytylle kuumalle pannulle ja paista kullanruskeiksi. 

Paistetut gnocchit ovat täydellistä kaapintyhjennysruokaa ja niistä voikin valmistaa eräänlaisen luksusluokan pyttipannun. Pilko pannulle hävikkiuhan alla olevia kasviksia ja täydennä annos jollain proteiinipitoisella. Niputa ainekset yhteen esimerkiksi pestolla tai muulla mieleiselläsi kastikkeella. Omassa versiossani on paistettua paprikaa ja kesäkurpitsaa sekä rapeaa tofua. Kastikkeena olen käyttänyt onnistuneesti niin punaista kuin vihreääkin pestoa. Päälle voi paahtaa siemeniä ja saksia lopuksi ikkunalaudalla nököttävät yrttipuskan tähteet. 

Paras lopputulos syntyy kahden pannun taktiikalla. Paista toisessa gnocchit, toisessa kasvikset ja yhdistä ainekset vasta lopuksi. Näin kaikilla raaka-aineilla on tilaa paistua rapeiksi ja ihanan makoisiksi. Jos käytössäsi on yksi pannu, aloita tofusta ja gnoccheista ja siirrä ne syrjään siksi aikaa, kun kasvikset kypsyvät. 

Jos kaipaat lisää ideoita gnocchien käyttöön, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä makoisat ohjeet:

paistetut gnocchit

Paistetut gnocchit

Paistetut gnocchit ovat parasta pikaruokaa. Kaveriksi voi upottaa mieliherkkuja tai jääkaapin tähteitä – ja aina tulee hyvää! 
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 25 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (500 g) gnoccheja
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 pkt (270 g) marinoitua tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 – 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • vihreää tai punaista pestoa
  • tuoretta basilikaa
  • paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Kuivaa tofu huolellisesti. Kuutioi. Pilko kesäkurpitsa ja paprika.
  • Kuumenna öljy paisitinpannulla. Paista tofukuutiot rapeiksi, siirrä syrjään odottamaan. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä ja paista gnocchit kullanruskeiksi. Jos käytössäsi on toinen paistinpannu, paista siinä kasvikset napakan kypsiksi.
  • Lisää joukkoon tofukuutiot ja paistetut gnocchit. Mausta suolalla, valkosipulijauheella ja mustapippurilla.
  • Tarjoa paistetut gnocchit pestokastikkeen, hienonnetun basilikan ja halutessasi paahdettujen pinjansiementen kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!