Etusivu » Tofu-nuudeliwokki hoisin-kastikkeella
|

Tofu-nuudeliwokki hoisin-kastikkeella

Tofu-nuudeliwokki pelastaa kiireisen arjen ruokapulman. Hoisin-kastikkeesta ja maapähkinävoista sekoitettu kastike tuo ruokaisaan nuudeliwokkiin hetkessä rutkasti makua.

tofu-nuudeliwokki

Tofu-nuudeliwokki silataan hoisin-kastikkeella. Hoisin-kastike on paksu kiinalainen maustekastike, joka on valmistettu fermentoiduista soijapavuista sekä mausteista. Itse miellän sen eräänlaiseksi kiinalaiseksi vastineeksi japanilaiselle teriyakikastikkeelle. Tykkään yhdistää hoisin-kastikkeeseen maapähkinävoita, jonka täyteläisyys pehmentää mukavasti hoisin-kastikkeen makeansuolaista aromia.

Hoisinia voi tarjota kastikkeena sellaisenaan. Mielestäni se kuitenkin on parhaimmillaan erilaisissa wokeissa, kuten tässä nuudeleista, kasviksista ja tofusta kokoon kyhätyssä versiossa.

Vartissa valmis on ollut kuluneena keväänä arkiruokieni tärkein vaade. Jos nopeat ja hyvät wokit kiinnostavat sinuakin, lue myös:

Tofu-nuudeliwokki hoisin-kastikkeella

Tofu-nuudeliwokki pelastaa kiireisen arjen ruokapulman. Hoisin-kastikkeesta ja maapähkinävoista sekoitettu kastike tuo ruokaisaan nuudeliwokkiin hetkessä rutkasti makua.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Tofu-nuudeliwokki:

  • 1 pkt (n 300 g) tofua
  • 1 pkt (n. 200 g) broccolinia
  • 1 punainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 kerää (n. 100 g) leveitä riisinuudeleita tai muita mieleisiäsi nuudeleita
  • 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Pähkinäinen hoisin-kastike:

  • 1 dl hoisin-kastiketta
  • 2 rkl maapähkinäkastiketta
  • 1 rkl Sriracha-chilikastiktta
  • 1 rkl sitruunan- tai limetinmehua

Valmistusohjeet
 

  • Tee ensin kastike. Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Siirrä sivuun odottamaan.
  • Keitä nuudelit. Huuhtele ja valuta siivilässä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Paloittele broccolini, suikaloi paprika ja viipaloi porkkanat.
  • Kuivaa tofun pinta huolella. Kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofuun rapea pinta. Siirrä pannu syrjään ja lsiää soijakastike. Sekoittele niin, että kastike imeytyy tofuun. Siirrä tofukuutiot syrjään odottamaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää pannulle öljyä ja kuullota kasviksia muutama minuutti. Kasviksiin saa jäädä hieman purutuntumaa.
  • Laske lämpöä ja lisää pannulle paistettu tofu, kastike ja keitetyt nuudelit. Sekoita ja kuumenna.
  • Lisää lopuksi pähkinät.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!