Halloumi-nuudelisalaatti
Halloumi-nuudelisalaatti kootaan makeasta mangosta, pähkinäisestä kastikkeesta ja ronskista määrästä tuoreita yrttejä.

Halloumi-nuudelisalaatti on kerrassaan kutkuttavan hyvä ruoka. Erityisen hyvän nuudelisalaatista tekee makea mango, joka suolaisen halloumijuuston kanssa muodostaa verrattoman makuparin. Seesamiöljyssä paistaminen antaa juustolle vielä vähän lisäpontta. Eikä tuhti maapähkinäkastikekaan salaatista yhtään huonompaa tee.
Maun lisäksi tässä, kuten muissakin nuudelisalaateissa viehtättää nopeus ja helppous. Salaatin valmistukseen meni puolisen tuntia ja siitäkin ajasta suurin osa kului veitsen ja raastimen kanssa heiluessa.
Porkkanoiden suikaloinnissa julienne-raastin on verraton, mutta kuorimaveitselläkin onnistuu mainiosti. Nuudeleiksi kannattaa valita esimerkiksi paksuja riisi- tai ramennuudeleita. Sen sijaan pussinuudelit kannattaa jättää välistä ja käyttää niiden sijaan vaikka täysjyväspagettia. Nekin toimivat, testattu on!
Psssst! Lisää nuudelisalaatteja etsinnässä? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Halloumi-nuudelisalaatti
Raaka-aineet
Nuudelisalaatti:
- 100 g nuudeleita esim. ramen tai paksu riisinuudeli, tai täysjyväspagetti
- 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
- 2 rkl seesamiöljyä paistamiseen
- 1 tuore kypsä mango
- 2 porkkanaa ohueksi suikaloituna
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1-2 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
Maapähkinäkastike:
- 3 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raasettuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl srirachaa
- 2 tl punaista currytahnaa
- n. 2 rkl vettä ohentamiseen
Valmistusohjeet
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Tarkista maku.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta sivilässä. Kaada nuudelit kulhoon, sekoita joukkoon kastike.
- Kuori ja kuutioi mango. Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi nauhoiksi esimerkiksi julienne-raastimella tai kuorimaveitsellä. Hienonna korianteri. Sekoita ainekset nuudeleiden joukkoon.
- Kuutioi halloumijuusto. Kuumenna tilkka seesamiöljyä pannulla ja paista halloumiin kauniin kullanruskea pinta. Sekoita nuudeleiden joukkoon.
- Viimeistele nuudelisalaatti maapähkinöillä.