Etusivu » Savutofutahna – ruokaisa vegetahna on täydellinen lisuke letuille, upea täyte uuniperunalle ja oiva levite leivän päälle

Savutofutahna – ruokaisa vegetahna on täydellinen lisuke letuille, upea täyte uuniperunalle ja oiva levite leivän päälle

Savutofutahna on lisukkeiden moniottelija, joka valmistuu muutamassa minuutissa vain kourallisesta raaka-aineita. Nam!

savutofutahna

Savutofutahna päätyi vähän puolivahingossa lautaselle, kun pitkästä aikaa paistoin pinaattilettuja ja mietin, mitä lettujen kanssa lisukkeeksi. Perinteinen puolukkasurvos ei ollut tarpeeksi ruokaisa hiljentämään nälästä murisevaa vatsaa.

Jokin ruokaisa tahna olisi kiva, pohdiskelin. Tartuin jääkaapissa odottelevaan savutofuun ja tovin tuumattuani totesin, että siitä ehkä saisi lisukkeen savulohitahnan ohjetta mukaillen.

Ja siitä se ajatus sitten lähtikin.

Savutofutahna: Pohja ranskankermasta ja majoneesista

Murensin savutofun alkajaisiksi haarukalla melko pieneksi murusiksi ja sekoitin sitten joukkoon kaurapohjaista ranskankermaa sekä pari lusikallista vegaanista majoneesia pyöristämään makua. Molempia lisäsin yhteensä sen verran, että koostumus oli miellyttävän tahnamainen.

Majoneesin määrällä on helppo säädellä tahnan täyteläisyyttä. Kaurafraiche puolestaan tuo makuun raikkautta. Myös tilkka sitruunamehua leikkaa rasvaisuutta ja leikkaa majoneesin rasvaisuutta.

Itse en ole kovin rasvaisten ja raskaiden tahnojen ystävä, joten käytän kaurafraichea suhteessa enemmän ja majoneesia enemmän mausteen tapaan. Makuasioita toki, joten sekoita sinä omaan suuhusi sopivassa suhteessa.

Simppelit mausteet: yrttejä, suolaa ja sitruunaa

Mausteeksi savutofutahna sai vielä tilkan sitruunamehua, rouhaisut suolaa ja pippuria sekä ronskin kourallisen tuoretta tilliä. Punasipuli aivan pienensi hienonnettuna sopisi sekin joukkoon, totesin tahnaa toistamiseen tehdessäni. Tai vaihtoehtoisesti tillin voisi korvata puntilla ruohosipulia. Hyvää tulisi taatusti niinkin.

Savutofutahna: Tofulla on väliä

Tofu on tämän tahnan itse oikeutettu päätähti, joten ei ole aivan sama mitä tofua tahnaan valitset. Merkkikohtaiset erot ovat yllättävän suuret. Käytin Lidlistä ostamaani savutofua, jonka koostumus on moniin muihin tofuihin verrattuna kiinteämpi ja maku tuhdin savuinen. Esimerkiksi Tofumoonin savutofussa on samaa ronskia savun makua. Jos käytät muita merkkejä, kannattaa mausteiden määrää soveltaa tarpeen mukaan tahnaa ahkerasti maistellen.

Mitä tahnan kanssa?

Savutofutahna maistuisi paitsi pinaattilettujen lisukkeena, varmasti myös leivän päällä ja uuniperunoiden täytteenä, veikkaisin. Itse suosittelen suhtautumaan tähän tahnaan kuin savulohitahnaan tai suosittuun skageniin.

Kaipaatko lisää tahna- ja dippi-inspiraatiota? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaninen vappumenu

Savutofutahna

Savutofutahna on lisukkeiden moniottelija, joka valmistuu muutamassa minuutissa vain kourallisesta raaka-aineita. 
Valmistelut 10 minutes
Aika yhteensä 10 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (200 g) savutofua (käytin Lidlistä hankittua)
  • 100 g kaurapohjaista ranskankermaa
  • 1-2 rkl vegaanista majoneesia
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Muhenna savutofu kulhossa tai laakealla lautasella haarukan avulla murusiksi. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon muut aineet. Tarkista maku.
  • Tarjoa savutofutahna pinaattilettujen kanssa, uuniperunoiden täytteenä tai vaikka leivän päällisenä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!