Nuudelisalaatti tempellä ja broccolinilla
Onko mitään parempaa kuin nuudelisalaatti? Ei ehkä, paitsi tietenkin maapähkinävoikastikkeella kruunattu nuudelisalaatti, jossa sattumina on rapeaksi paistettua tempeä, broccolinia sekä maapähkinöitä.

Rrrrrakastan erilaisia nuudelisalaatteja ja muita nuudeliruokia. Sydämeni sykähtää aina, kun ravintolan listalla on houkuttelevan kuuloinen nuudeliannos. Maun lisäksi nuudeliruoissa ihastuttaa helppous ja tästä syystä nuudeleita syödäänkin meillä vähintään kerran viikossa.
Vaikka työvaihteita on useampi, koko salaatti valmistuu puolessa tunnissa. Jos et saa tempeä käsiisi, sen voi mainiosti korvata tofulla. Tai jos tempe on sinulle vieras ja pelkäät sen käyttöä, kurkkaa täältä tempen käsittelyohjeet.
Nuudelisalaatteja on kokattu blogissa aiemminkin (ja varmasti kokataan jatkossakin). Kurkkaa arkistojen kätköistä:
- Aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti
- Thai-mausteinen nuudelisalaatti
- Mango-nuudelisalaatti halloumilla
- Kesäkurpitsa-nuudelisalaatti, mausteista nyhtökauraa ja maapähkinäkastiketta


Nuudelisalaatti tempellä ja broccolinilla
Raaka-aineet
Tempe:
- 1 pkt (250 g) tempeä
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
Lisäksi:
- 250 g broccoliinia tai parsakaalia
- 1 rkl öljyä
- 1/2 ruukku tuoretta korianteria
- n. 120 g ramen- tai muita vehnänuudeleita
- 1-2 dl suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
Kastike:
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1-2 rkl vettä ohentamiseen
Valmistusohjeet
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä.
- Kuutioi tempe. Paloittele broccoliini.
- Kuumenna öljy pannulla. Paista tempekuutiot kovassa lämmössä rapeiksi. siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike sekä seesamiöljy. Sekoita sen verran että mausteet imeytyvät tempekuutioihin. Siirrä syrjään odottmaan.
- Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää tilkka öljyä. Paista broccoliinia pari minuuttia kovalla lämmöllä, kunnes pinta saa hieman väriä, mutta rakenne on edelleen napakka. Siirräsyrjään odottamaan.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku ja lisää halutessasi hieman makeutusta.
- Sekoita kastike nuudeleiden joukkoon. Lisää muut aineet ja tarjoa.
