Rendang jauhiksesta

Rendang jauhiksesta on ylistetyn indonesialaisen liharuoan maukas kasvisversio. Naudanlihan korvaa tässä ohjeessa vegejauhis. Kuvat eivät ehkä tee tällä ruoalle oikeutta, muttä älä hämäänny. Pienellä vaivalla saat lautasellesi todellista makuilotulitusta. Vegerendangin ohje julkaistiin Helsingin Sanomissa muutama vuosi sitten ylistävin saatesanoin. Kuten ilmeisen monella muullakin, myös itselläni ruoka pääsi heti testiin. Tuomio: en tykännyt! Onneksi annoin ruoalle…
LUE LISÄÄ Rendang jauhiksesta

Paahdettu tomaattikastike pastalle

Paahdettu tomaattikastike on heittämällä paras tomaattikastike, mitä pastan kanssa voi tarjota. Kokonaiset säilyketomaatit ja pitkä paahtaminen uunissa ovat avaimet onnistumiseen. Paahdettu tomaattikastike on mukaelma Hanna Gullichsenin suositusta paahdetusta tomaattikeitosta. Jos et vielä tuota jumalaisen hyvää soppaa ole ennättänyt maistaa, tee se pikimmiten. Keitto toimii vallan mainiosti myös pastakastikkeena, kunhan nesteen määrää vähentää. Toisin sanoen, jätä…
LUE LISÄÄ Paahdettu tomaattikastike pastalle

Parsa pannulla ja tortelloneja

Parsa pannulla on helppo tapa saada kevät kielelle. Tortellonien kera tarjottuna koossa on jo kokonainen ateria. Parsa on varma kevään merkki. Parsa on ihanaa uunissa paistettuna, mutta nopea ja helppo valmistaa myös pannulla paistaen. Parsa pannulla – näin onnistut Valitse kaupasta mahdollisimman ohuita parsoja. Paksut varret tuppaavat olemaan kovin puisia.  Parsa on parhaimmillaan tuoreena. Varastoon…
LUE LISÄÄ Parsa pannulla ja tortelloneja