Gazpacho

Gazpacho eli kylmä tomaattikeitto on hellepäivän parasta lusikoitavaa. Suolainen feta kruunaa annoksen.  Kuuma kesäpäivä suorastaan huutaa gazpachoa ruokalistalle! Espanjassa kylmä tomaattikeitto tarjoillaan tyypillisesti alkuruokana tai tapaksena. Murustelemalla fetajuustoa keiton pinnalle ja tarjoamalla kaverina hyvää leipää ruoka jalostuu myös kevyeksi kesäpäivän lounaaksi.  Sen lisäksi, että gazpacho on kylmää, kevyttä ja raikasta syötävää, onnistuu sen valmistus ilman…
LUE LISÄÄ Gazpacho

Nyhtötortillat

Nyhtötortillat vaativat hieman näpertelyä, mutta vaiva palkitaan. Maukkaasta vuokaruoasta on hauska napata sopivia annospaloja herkutteluun.   Nyhtötortillat kannattaa pitää mielessä, kun kaipaat texmex-iltaan uutta jujua. Jekku on hauduttaa pannulla muheva kastike, joka rullataan tortillalettujen väliin. Letut leikataan annospaloiksi, asetellaan vieri viereen uunivuokaan ja kuorrutetaan muhkealla juustokuorrutteella. Valmiit nyhtötortillat voi nautiskella sellaisenaan tai mieleisten höysteiden kanssa.  Omaan…
LUE LISÄÄ Nyhtötortillat

Parsauunipasta

Parsauunipasta on aivan tolkuttoman hyvä arkiruoka, joka tuo kevään kielelle. Se valmistuu näppärästi yhdessä vuoassa ja saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.
LUE LISÄÄ Parsauunipasta