Go Back

Kaurapala chili-maapähkinäkastikkeella

Kaurapala chili-maapähkinäkastikkeella on todellinen arjen apuri: Tarvitset vain kourallisen raaka-aineita, paistinpannun sekä viisitoista minuuttia aikaa - syömään!
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 2 pkt (à 160 g) Fazer Yosa kaurapalaa (tai vastaava määrä esim. tofua tai tempeä)
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta

Chili-maapähknäkastike:

  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl Sriracha-chilikastiketta tai haluamaasi chilikastiketta maun mukaan
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 limetin mehu
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • n. 1/2 dl vettä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on notkeaa.
  • Paloittele kaurapala. Jos käytät tofua, kuivaa pinta huolella ennen kuutiointia.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista kaurapalat rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Sekoittele ja odota, että soijakastike imeytyy tofuun. Siirrä pannu takaisin levylle.
  • Lisää pannulle kastike. Sekoita ja kuumenna. Lisää tilkka vettä, jos kastike on liian jämäkkää.
  • Tarjoile lisänä esimerkiksi basmaririisiä. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja paadetuilla maapähkinöillä.