Kaurapala chili-maapähkinäkastikkeella
Kaurapala chili-maapähkinäkastikkeella on todellinen arjen apuri: Tarvitset vain kourallisen raaka-aineita, paistinpannun sekä viisitoista minuuttia aikaa - syömään!
Valmistelut 10 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Aika yhteensä 20 minutes mins
- 2 pkt (à 160 g) Fazer Yosa kaurapalaa (tai vastaava määrä esim. tofua tai tempeä)
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 2 rkl soijakastiketta
Chili-maapähknäkastike:
- 3 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl Sriracha-chilikastiketta tai haluamaasi chilikastiketta maun mukaan
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 limetin mehu
- 1 rkl seesamiöljyä
- n. 1/2 dl vettä
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on notkeaa.
Paloittele kaurapala. Jos käytät tofua, kuivaa pinta huolella ennen kuutiointia.
Kuumenna öljy pannulla ja paista kaurapalat rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Sekoittele ja odota, että soijakastike imeytyy tofuun. Siirrä pannu takaisin levylle.
Lisää pannulle kastike. Sekoita ja kuumenna. Lisää tilkka vettä, jos kastike on liian jämäkkää.
Tarjoile lisänä esimerkiksi basmaririisiä. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja paadetuilla maapähkinöillä.