Kaurapala chili-maapähkinäkastikkeella
Kaurapala chili-maapähkinäkastikkeella on todellinen arjen apuri: Tarvitset vain kourallisen raaka-aineita, paistinpannun sekä viisitoista minuuttia aikaa – syömään!

Kuten blogian pidempään seuranneet ovat saattaneet huomata, rakastan maapähkinävoita. Lisään sitä melkeinpä ruokaan kuin ruokaan, mutta erityisesti mausteisten currykastikkeiden seassa se on kerrassaan verraton.
Maapähkinävoin, soijakastikkeen, seesamiöljyn ja chilin koukuttavalla kombolla on lähes mahdotonta iskeä harhaan. Tämä mausteinen maapähkinäkastike silasti tällä kertaa Fazer Yosan kevään uutuustuotteen eli kaurapalan, mutta yhtä hyvin kastike sopii paistetun tofun tai vaikkapa tempen kaveriksi.
Blogin arkistoista kannattaa kurkata myös nämä maapähkinävoin täytelöittämät kastikkeet:
- Pähkinäinen linssicurry
- Nopea pinaatti-kikhernecurry
- Nopea arkiruoka: Nuudeliwokki hoisin-kastikkeella
- Nopea arkiruoka: Soijarouhe-satay


Kaurapala chili-maapähkinäkastikkeella
Raaka-aineet
- 2 pkt (à 160 g) Fazer Yosa kaurapalaa (tai vastaava määrä esim. tofua tai tempeä)
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 2 rkl soijakastiketta
Chili-maapähknäkastike:
- 3 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl Sriracha-chilikastiketta tai haluamaasi chilikastiketta maun mukaan
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 limetin mehu
- 1 rkl seesamiöljyä
- n. 1/2 dl vettä
Valmistusohjeet
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on notkeaa.
- Paloittele kaurapala. Jos käytät tofua, kuivaa pinta huolella ennen kuutiointia.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista kaurapalat rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Sekoittele ja odota, että soijakastike imeytyy tofuun. Siirrä pannu takaisin levylle.
- Lisää pannulle kastike. Sekoita ja kuumenna. Lisää tilkka vettä, jos kastike on liian jämäkkää.
- Tarjoile lisänä esimerkiksi basmaririisiä. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja paadetuilla maapähkinöillä.