2 1/2dlsiemeniäkäytin valmista siemensekoitusta, jossa auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä
1dlrouhittuja pähkinöitä
1/2dlpellavansiemeniä
3rklchian siemeniä
2rklkarkeaksi jauhettua psylliumia
4dlgluteenittomia kaurahiutaleita
1tlsuolaa
3 1/2dlvettä
1rklhunajaa tai esim. vaahterasiirappia
2rkloliiviöljyä
Valmistusohjeet
Rouhi pähkinöitä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi, öljy ja makeutus.
Kaada taikina silikoniseen tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli. Leipä on valmis paistettavaksi, kun se on jähmettynyt muotoonsa.
Paista leipää 175 asteisessa uunissa ensin noin 20 minuuttia. Poista tämän jälkeen leipä vuoasta ja paista sitä uuniritilän päällä vielä noin 30 minuuttia. Leipä on valmis, kun se koputtaessa tuntuu rapealta.