Go Back

Siemenleipä

Siemenleipä leivotaan kaurahiutaleista sekä siemenistä ja pähkinöistä - ilman valkoista vehnää!
4.67 from 3 votes
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 50 minutes
Tekeytyminen 2 hours
Aika yhteensä 3 hours 5 minutes
Kategoria Suolaiset leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

  • 2 1/2 dl siemeniä käytin valmista siemensekoitusta, jossa auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä
  • 1 dl rouhittuja pähkinöitä
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 3 rkl chian siemeniä
  • 2 rkl karkeaksi jauhettua psylliumia
  • 4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 3 1/2 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa tai esim. vaahterasiirappia
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Rouhi pähkinöitä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi, öljy ja makeutus.
  • Kaada taikina silikoniseen tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli. Leipä on valmis paistettavaksi, kun se on jähmettynyt muotoonsa.
  • Paista leipää 175 asteisessa uunissa ensin noin 20 minuuttia. Poista tämän jälkeen leipä vuoasta ja paista sitä uuniritilän päällä vielä noin 30 minuuttia. Leipä on valmis, kun se koputtaessa tuntuu rapealta.
  • Anna jäähtyä kunnolla ennen viipalointia.