Go Back

Nyhtökauraa satay-kastikkeessa

Aasialainen sataykastike sopii mainiosti nyhtökauran sekaan. Nopeasti valmistuvat nyhtökaura-satay saattaa hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Nyhtökaura:

  • 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (nude)
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl Sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 - 1 rkl tummaa siirappia tai esim. vaahterasiirappia

Satay-kastike:

  • 50 g maapähkinävoita
  • n. 1 dl kookosmaitoa
  • 2 tl Sriracha-chilikastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl soijakastiketta

Lisäksi:

  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Tee ensin satay-kastike. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen sillä välin, kun paistat nyhtökauran.
  • Sekoita nyhtökauran marinadin ainekset keskenään.
  • Kuumenna paistinpannu ja lisää nyhtökaura sekä marinadi. Paista pari minuuttia.
  • Kaada pannulle sataykastike. Sekoita. Lisää kookosmaitoa, jos kastike tuntuu liian jämäkältä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa chili- tai soijakastiketta.
  • Tarjoa nyhtökaura-satay keitetyn riisin kanssa. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja paahdetuilla maapähkinöillä.