Go Back
vegaaniset donitsit uunissa

Vegaaniset donitsit uunissa

Vegaaniset donitsit uunissa on helppo ja nopea tehdä ja ne maistuvat ihan yhtä herkullisia kuin perinteisetkin donitsit. Näillä vinkeillä onnistut! 
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl kasvijuomaa
  • 3/4 dl soijajogurttia
  • 1/2 dl rypsiöljyä

Kinuskikuorrutus

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl soijavispikermaa
  • 1/2 rkl vegaanista margariinia
  • 1/4-1/2 tl sormisuolaa

Koristeluun

  • vegaanisia nonparelleja

Valmistusohjeet
 

  • Voitele donitsipelti öljyllä.
  • Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola, kardemumma ja fariinisokeri.
  • Yhdistä toisessa kulhossa kasvijuoma, soijajogurtti ja öljy ja kaada seos parissa erässä kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa taikina donitsipellin koloihin noin puoleen väliin. Helpoiten saat taikinan pellille pursotuspussissa.
  • Paista donitseja 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellillä ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
  • Valmista kinuski. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna ja anna sokerin sulaa. Lisää soijavispikerma joukkoon ja keitä, kunnes kinuski sakenee. Tipauta tippa kinuskia kylmällä vedellä täytettyyn vesilasiin. Jos kinuski muodostaa kiinteän pallon, on kinuski valmista. Anna jäähtyä hieman, dippaa donitsit kinuskiin ja laita ritilälle valumaan. Koristele heti nonparelleilla.