Go Back
vegaaninen sitruuna-marenkipiirakka

Vegaaninen sitruuna-marenkipiirakka

Vegaaninen sitruuna-marenkipiirakka maistuu yhtä aikaa makealta ja ihanan raikkaalta. Vegaaninen marenki syntyy säilykekikherneiden liemestä, täyte hyytyy maissitärkkelyksen avulla.
Valmistelut 45 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

Pohja

  • 150 g vegaanista leivontamargariinia esim. Eleplant
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 rkl vettä

Vuokaan

  • 2 rkl margariinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Sitruunatäyte

  • 3 sitruunan puristettu mehu 1 1/2 dl
  • 3 luomusitruunan raastettu kuori
  • 2 dl sokeria
  • 50 g vegaanista margariinia esim. Eleplant
  • 2 dl soijajuomaa
  • 3/4 dl maissitärkkelystä

Marenki

  • 1 dl kikherneiden säilöntälientä aquafaba
  • 1 dl Siro erikoishienoa sokeria
  • 1/2 tl sitruunamehua
  • 1/2 tl ksantaania

Valmistusohjeet
 

  • Voitele piirakkavuoka (halk. 28 cm) margariinilla ja jauhota vehnäjauhoilla.
  • Nypi margariini, jauhot ja sokeri murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Vuoraa reunat foliolla, jotta ne pysyvät paiston ajan ylhäällä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Jäähdytä.
  • Pese sitruunat huolella. Raasta kuori ja purista mehu. Mittaa kuoriraaste, mehu, margariini ja sokeri kattilaan. Kuumenna. Sekoita soijajuoma ja maissitärkkelys ja lisää kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia sekoitellen, kunnes seos sakenee ja paksuuntuu. Jäähdytä ja kaada sitten jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
  • Valmista marenki. Mittaa aquafaba kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää sokeri koko ajan vatkaten ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiinteää. Lisää sitruunamehu ja ksantaani. Jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on selkeästi kovaa ja kiinteää. Pursota tai levitä marenki piirakan päälle. Paahda kaasupolttimella tai 1-2 minuuttia uunin grillivastuksen alla, kunnes marenki saa hieman paahteista väriä.