Go Back
sitruunakeksit

Sitruunakeksit

Sitruunakeksit ovat rapeita ja raikkaita. Unikonsiement pilkuttavat jättimäiset cookiet ja tuovat niihin hauskaa lisäjujua.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 18

Raaka-aineet
  

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 120 g vegaanista leivontamargariinia
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl kasvijuomaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl ruokasoodaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  • Vaahdota margariini ja sokerit esimerkiksi sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kuoriraaste sekä rypsiöljy ja kasvijuoma.
  • Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita taikinaan. Sekoita lopuksi unikonsiemenet. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  • Jaa taikina 18 yhtä suureen osaan. Pyörittele kevyesti palloiksi ja litistä hieman leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jätä keksien väliin tilaa levitä.
  • Paista sitruunakeksit 180-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, kunnes reunat ovat hieman rapeutuneet, mutta sisus on edelleen pehmeä. Anna jäähtyä.