Go Back
maapähkinä-tofukeitto

Maapähkinä-tofukeitto

Maapähkinä-tofukeitto on aivan erityisen ihanaa, sillä tomaattisen liemen täytelöittää reilu nokare maapähkinävoita. Tämän keiton resepti kannattaa ottaa talteen.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 (n. 400 g) bataatti
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4 rkl sileää maapähkinävoita
  • 1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 tl sokeria
  • 1 ps (n. 65 g) babypinaattia
  • 1 pkt (250 g) Jalotofu Paahtopalat maustettu revitty tofu
  • (suolaa)

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele bataatti suupalan kokoisiksi paloiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli, inkivääri, bataatti ja tomaattipyree. Jatka paistamista sekoitellen vielä 5 minuuttia.
  • Lisää paseerattu tomaatti, vesi, maapähkinävoi ja sokeri. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää.
  • Keiton kiehuessa murustele tofu paistinpannulle ja paista rapeaksi. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
  • Lisää pinaatti ja paistettu tofu keiton joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.