Vegaaniset rahkapullat
Vegaaniset rahkapullat on herkku, jota himoitsee erityisesti keväällä pääsiäisen aikaan. Tosin pullalla kannattaa herkutella aina - niin arkena kuin viikonloppunakin.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 10 minutes mins
Kohotus 1 hour hr
Aika yhteensä 1 hour hr 30 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Pullataikina
- 2 1/2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 1 dl sokeria
- 6-8 dl vehnäjauhoja
- 1 ps (11 g) kuivahiivaa
- 75 g vegaanista margariinia tai 1 dl rypsiöljyä
Täyte
- 2 prk (à 130 g) Oddlygood Dreamy Dessert Lemon tai vastaava määtä esim. Alpron rahkaa (esim. vaniljan makuista) + 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 prk (n. 400 g) säilykehedelmiä lohkoina esim. mandariini tai persikka
Voiteluun
- 1/2 dl kauraruokakermaa tai esim. aquafabaa
Sekoita suola, sokeri ja kardemumma 42 asteisen veden joukkoon. Yhdistä puolet jauhoista sekä kuivahiiva ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää jauhoja pienissä erissä taikinaa vaivaten. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista. Lisää jauhoja vain sen verran kuin välttämätötä. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla, mutta taikinan täytyy olla myös helposti käsiteltävää.
Peitä taikinakulho liinalla ja anna levätä noin 15-30 minuuttia.
Ota levännyt taikina työpöydälle ja jaa se 10-12 osaan. Leivo taikinat pyöreiksi pulliksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle liinalle kohoamaan kaksinkertaiseksi, noin 45 minuutiksi. Jätä reunoille tilaa, sillä pullat leviävät hieman, kun niihin myöhemmin painetaan kolot.
Kun pullat ovat kohonneet, kasta juomalasin pohja vehnäjauhoissa ja paina jokaisen pullan keskelle kolo. Voitele reunat kauraruokakermalla. Lusikoi sitruunarahka pullan koloihin. Lisää päälle hedelmälohkot. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsyneet kauttaaltaan.