Go Back
vegaaniset rahkapullat

Vegaaniset rahkapullat

Vegaaniset rahkapullat on herkku, jota himoitsee erityisesti keväällä pääsiäisen aikaan. Tosin pullalla kannattaa herkutella aina - niin arkena kuin viikonloppunakin. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Kohotus 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 30 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 12

Raaka-aineet
  

Pullataikina

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 dl sokeria
  • 6-8 dl vehnäjauhoja
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
  • 75 g vegaanista margariinia tai 1 dl rypsiöljyä

Täyte

  • 2 prk (à 130 g) Oddlygood Dreamy Dessert Lemon tai vastaava määtä esim. Alpron rahkaa (esim. vaniljan makuista) + 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 prk (n. 400 g) säilykehedelmiä lohkoina esim. mandariini tai persikka

Voiteluun

  • 1/2 dl kauraruokakermaa tai esim. aquafabaa

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita suola, sokeri ja kardemumma 42 asteisen veden joukkoon. Yhdistä puolet jauhoista sekä kuivahiiva ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää jauhoja pienissä erissä taikinaa vaivaten. Lisää huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista. Lisää jauhoja vain sen verran kuin välttämätötä. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla, mutta taikinan täytyy olla myös helposti käsiteltävää.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja anna levätä noin 15-30 minuuttia.
  • Ota levännyt taikina työpöydälle ja jaa se 10-12 osaan. Leivo taikinat pyöreiksi pulliksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle liinalle kohoamaan kaksinkertaiseksi, noin 45 minuutiksi. Jätä reunoille tilaa, sillä pullat leviävät hieman, kun niihin myöhemmin painetaan kolot.
  • Kun pullat ovat kohonneet, kasta juomalasin pohja vehnäjauhoissa ja paina jokaisen pullan keskelle kolo. Voitele reunat kauraruokakermalla. Lusikoi sitruunarahka pullan koloihin. Lisää päälle hedelmälohkot. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsyneet kauttaaltaan.